sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăEconomicTesla reduce prețurile mașinilor și în Europa, Singapore și Israel

-

Tesla reduce prețurile mașinilor și în Europa, Singapore și Israel

Tesla a redus vineri prețurile pentru vehiculele sale electrice în Europa, Israel și Singapore, extinzând astfel o campanie globală de reduceri începută în China în ianuarie, în timp ce a stârnit îngrijorări cu privire la marja sa de profit lider în industrie, scrie Reuters.
Săptămâna trecută, Tesla a anunțat că livrările din primul trimestru au crescut cu doar 4% față de trimestrul anterior, în ciuda faptului că a oferit reduceri în Statele Unite, China, Japonia, Australia și Coreea de Sud, menite să stimuleze cererea.
La câteva zile după ce a publicat datele dezamăgitoare privind livrările, Tesla a anunțat a cincea reducere a prețului vehiculelor din acest an pe piața americană, în condițiile în care Washingtonul se pregătește să introducă standarde mai stricte care vor limita creditele fiscale pentru vehiculele electrice.
În 2022, cel mai valoros producător auto din lume a ratat, de asemenea, ținta de creștere de 50% a livrărilor stabilită de CEO-ul Elon Musk, ținută la o creștere de 40% din cauza problemelor logistice și a încetinirii cererii.
Tesla a declarat vineri că a redus prețurile pe numeroase piețe europene, inclusiv în Germania și Franța, din cauza creșterii și îmbunătățirii capacității de producție.
În Germania, Tesla a redus prețul vehiculelor sale Model 3 și Model Y cu 4,5% până la 9,8%, au arătat vineri datele de pe site-ul său, marcând a doua reducere de preț din acest an, după o reducere de preț de 1-17% în ianuarie.
În Singapore, a redus prețurile vehiculelor sale Model 3 și Model Y între 4,3% și 5%, a arătat site-ul său local.
Tesla a redus prețurile și în Israel, prețul modelului de bază Model 3 cu tracțiune spate fiind redus cu 25%, după o primă rundă de reduceri de prețuri la nivel mondial în ianuarie.
Musk a declarat că Tesla se va concentra pe scăderea prețurilor pentru a stimula cererea și că a avut succes în a stârni comenzi cu reducerile din ianuarie.
În Statele Unite, Tesla a redus prețul Modelului 3 de bază cu un cumul de 11% de la începutul anului, cu o reducere de 20% la Modelul Y de bază. Tesla raportează rezultatele primului trimestru săptămâna viitoare.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole