duminică, aprilie 21, 2024
AcasăExterneThe Times: Navalnîi ar fi murit în urma unui ”pumn în inimă”,...

-

The Times: Navalnîi ar fi murit în urma unui ”pumn în inimă”, o tehnică folosită de ofițerii KGB

Potrivit The Times, decesul lui Akeksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, s-ar fi produs după ce-ar fi fost lovit cu pumnul în inimă după ce ar fi fost lăsat să înghețe – un posibil caz de „commotio cordis”.

Vânătăile găsite pe corpul lui Navalnîi sunt compatibile cu tehnica folosită de KGB

The Times: Vladimir Osechkin, fondatorul grupului pentru drepturile omului Gulagu.net, afirmă că Alexei Navalnîi a fost ucis cu un pumn în inimă, o tehnică folosită de foștii agenți ai forțelor speciale ale KGB, după ce opozantul rus a fost expus la temperaturi scăzute timp de mai multe ore.

Potrivit lui Osechkin, care citează o sursă care lucrează în colonia penitenciară din Arctica, unde Navalnîi a murit vinerea trecută, vânătăile găsite pe corpul său sunt compatibile cu această tehnică.

Lovitura produce fibrilație ventriculară, fără a leza sternul, coastele sau inima

O lovitură în inimă sau lovitură precordială este o manevră manuală de defibrilare a inimii în timpul aritmiei. Pumnul la inimă este considerat o manevră de urgență, recomandată doar în absența unui defibrilator, și constă într-o singură lovitură în stern, la nivelul inimii, la o distanță de aproximativ 20 de centimetri. Manevra trebuie efectuată o singură dată în decurs de 30 de secunde de la debutul stopului cardiac.

Potrivit surselor citate de The Times, tehnica lovirii inimii este una aplicată de membrii KGB pentru a ucide, victimele fiind mai întâi expuse la temperaturi extrem de joase pentru a slăbi mușchiul cardiac. Traumatismul nepenetrant, deși nu este deosebit de violent, poate provoca un eveniment foarte rar în viața de zi cu zi, numit ”commotio cordis”.

Lovitura produce fibrilație ventriculară fără a leza sternul, coastele și inima – un eveniment extrem de rar care afectează în principal tinerii sportivi.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole