luni, iulie 22, 2024
AcasăEconomicTransgaz a depus mai multe proiecte pentru obținerea de finanțare prin Fondul...

-

Transgaz a depus mai multe proiecte pentru obținerea de finanțare prin Fondul de Modernizare. Valoarea totală solicitată este de 554 milioane euro

Pentru dezvoltarea durabilă a infrastructurii de transport gaze naturale din România, SNTGN Transgaz SA și-a asumat prin Planul de Dezvoltare a Sistemului National de Transport (SNT) al gazelor naturale (PDSNT) 2022-2031, revizuit și aprobat de ANRE, un amplu program investițional, cu proiecte de investiții estimate la aproximativ 3,2 miliarde euro, investiții care permit alinierea SNT la cerințele de transport şi operare europene, la cele ale Acordului Verde European privind decarbonizarea.
SNTGN Transgaz SA este o companie cu o structură financiară solidă, ce îndeplinește toate circumstanțele pentru o dezvoltare amplă. Disponibilitatea resurselor financiare proprii și atrase joacă un rol important în dezvoltarea și implementarea a cât mai multe proiecte de investiții. Ne preocupăm permanent, prin eforturi susținute, pentru obținerea de asistență financiară nerambursabilă privind finanțarea proiectelor de investiții cu impact asupra modernizării, retehnologizării şi dezvoltării infrastructurii SNT, în vederea obținerii unui mix de finanțare care să asigure cel mai redus cost în finanțarea programului de investiții pentru dezvoltarea și modernizarea SNT.
Având în vedere oportunitatea de finanțare creată prin Fondul pentru Modernizare, SNTGN
Transgaz transmite că a depus joi, la Ministerul Energiei, aplicații pentru 7 proiecte neprioritare aferente Fondului pentru Modernizare, în sesiunea 2 din anul 2023, potrivit unui comunicat publicat la Bursa de Valori București (BVB). Valoarea totală solicitată pentru finanțarea din Fondul pentru Modernizare este de circa 554,3 milioane euro.
Printre aceste proiecte se numără:

Conductă de transport gaze naturale pentru alimentarea CET Mintia (acoperind și alți consumatori industriali și casnici);
Creșterea capacității de transport a SNT și a siguranței aprovizionării cu gaze naturale a Sucursalei Electrocentrale Ișalnița (județul Dolj) și a Sucursalei Electrocentrale Turceni (județul Gorj);
Conducta de transport gaze naturale Jupa – Băile Herculane – Orșova – Prunișor;
Conductă de transport gaze naturale Mihai Bravu – Siliștea și transformarea în conductă godevilabilă;
Conductă de transport gaze naturale Tetila – Horezu – Râmnicu Vâlcea;
Conducta de transport gaze naturale Marea Neagră-Podișor;
Conducta de transport gaze naturale Ghercești – Jitaru.

„Prin depunerea aplicațiilor pentru obținerea de finanțări nerambursabile pentru proiectele de investiții, Transgaz demonstrează că niciun instrument de finanțare nerambursabilă nu rămâne nevalorificat, compania fiind astfel atentă la capitalurile proprii. Obiectivul comun al acestor investiții îl reprezintă consolidarea rolului României în sectorul gazier european și regional. Această consolidare înseamnă și prosperitate, creșterea calității vieții cetățenilor și creșterea atractivității pentru investitori, care vor avea acces la o rețea modernizată de gaze naturale, într- o țară cu resurse bogate și cu opțiuni suficiente pentru aprovizionarea cu gaze naturale. Prin investițiile deja realizate și cele ce se vor realiza de către Transgaz, țara noastră a contribuit și contribuie activ și în mod responsabil la consolidarea securității energetice europene și regionale”, se transmite în comunicat.
SNTGN Transgaz SA este operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport (SNT) al gazelor naturale care asigură îndeplinirea în condiții de eficiență, transparență, siguranță, acces nediscriminatoriu și competitivitate a strategiei naționale privind transportul intern și internațional al gazelor naturale, dispecerizarea acestora precum și cercetarea și proiectarea îndomeniu, cu respectarea cerințelor legislației europene și naționale, a standardelor de calitate, performanță, mediu și dezvoltare durabilă.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole