sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăExterneTrei sferturi dintre palestinienii susțin terorismul Hamas. Sondaj șocant

-

Trei sferturi dintre palestinienii susțin terorismul Hamas. Sondaj șocant

Trei din patru palestinieni au o opinie pozitivă despre Hamas, după atacul terorist din 7 octombrie.

Atacul Hamas din Israel. Un sondaj recent arată că majoritatea palestinienilor susţin teroriştii şi apreciază pozitiv atacul Hamas din Israel.

Sondajul a fost realizat de firma de sondare Lumea arabă pentru cercetare şi dezvoltare (Arab World for Research and Development, AWRAD). Cercetarea sociologică s-a făcut după atacul terorist din 7 octombrie comis de gruparea islamistă palestiniană pe teritoriul Israelului, transmite agenţia de presă israeliană TPS.

Institutul de sondare, cu sediul la Ramallah, a chestionat 668 de adulţi palestinieni din sudul Fâşiei Gaza şi din Cisiordania, între 31 octombrie şi 7 noiembrie. AWRAD a informat că eşantionul reprezentativ a inclus persoane cu caracteristici socio-economice diferite şi a beneficiat de o reprezentare egală între femei şi bărbaţi, „distribuiţi în mod proporţional în Cisiordania şi Gaza”. Marja de eroare este de +/-4%.

Mii de persoane au manifestat sâmbătă în centrul Londrei în sprijinul poporului palestinian şi au denunţat

„crimele de război”după ce au cerut guvernului britanic să intervină în conflictul dintre Israel şi Fâşia Gaza.
israel, gaza, proteste, londra, crime de razboi

Hamas.

 

Atacul Hamas, văzut „foarte pozitiv” de 48,2% dintre respondenţi

Sondajul palestinian – primul de acest fel după atacurile Hamas din 7 octombrie – a relevat că 48,2% dintre respondenţi caracterizează rolul Hamas drept „foarte pozitiv”. În timp ce 27,8% consideră rolul grupării ca fiind „oarecum pozitiv”.

Aproape 80% dintre palestinienii chestionaţi privesc rolul Brigăzilor Al-Qassam, aripa armată a Hamas, drept pozitiv.

Un procent de 59,3% dintre palestinieni sprijină întru totul „operaţiunea militară” a Hamas
La întrebarea „cât de mult sprijiniţi operaţiunea militară din 7 octombrie realizată de rezistenţa palestiniană condusă de Hamas?”, 59,3% dintre palestinienii chestionaţi au declarat că „sprijină în cel mai înalt grad” atacurile.

Iar 15,7% au afirmat că „sprijină oarecum” atacurile. Doar 12,7% dintre palestinieni şi-au exprimat dezaprobarea. Iar 10,9% au răspuns că nici nu sprijină, nici nu se opun atacului.

Palestinienii, mândri de identitatea lor după atacul Hamas

Aproape toţi respondenţii (98%) au declarat că evenimentele în desfăşurare îi fac să se simtă „mândri de identitatea lor palestiniană”. Iar un procent egal au declarat că „nu vor uita şi nu vor ierta niciodată” statul israelian.

Trei sferturi dintre palestinieni  aşteaptă ca războiul dintre Israel şi Hamas să se încheie cu o victorie palestiniană.

La întrebarea „Ce formă de guvernare aţi prefera după încheierea războiului în Fâşia Gaza?”, 72% dintre palestinieni au declarat că sunt în favoarea unui „guvern de unitate naţională”. Din care să facă parte Hamas şi facţiunea Fatah a preşedintelui Autorităţii Palestiniene,

La 7 octombrie, militanţi ai Hamas au lansat un atac împotriva Israelului. Unul de o amploare şi violenţă nemaiîntâlnite de la crearea statului israelian în 1948. Atacul s-a soldat cu circa 1.200 de morţi, majoritatea civili, potrivit autorităţilor. Armata israeliană estimează că aproximativ 240 de persoane au fost luate ostatice în Gaza.

De atunci, Israelul a bombardat continuu Gaza şi a desfăşurat o operaţiune terestră cu scopul de a anihila Hamas.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole