duminică, aprilie 21, 2024
AcasăEconomicTribunalul București a amânat cu două săptămâni decizia privind cererile de intrare...

-

Tribunalul București a amânat cu două săptămâni decizia privind cererile de intrare în faliment a Euroins

Tribunalul București a amânat cu două săptămâni decizia privind cererile de intrare în faliment a companiei Euroins, următorul termen fiind pe 9 iunie, informează Libertatea. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis în data de 17 martie ridicarea licenței companiei și a cerut în instanță deschiderea procedurii de faliment, după ce a descoperit că lipsesc 2,19 miliarde de lei pentru asigurarea capitalului de solvabilitate.
Euroins a cerit sesizarea Curții Europene de Justiție (CJUE), în vreme ce ASF susține că e o nouă încercare de tergiversare Euroins a cerut și sesizarea CCR, susținând că i se încalcă dreptul la apărare. ASF a susținut, din nou, că este o încercare de tergiversare, iar avocații săi spun că textele sunt constituționale.
Pe de altă parte, în urmă cu două zile Fondul de Garantare a Asiguraților a a anunțat că a primit peste 60 de mii de dosare neachitate de Euroins, iar printre creditori se află Nuclearelectrica, Consiliul Concurenței, mai multe spitale, bănci și alte firme de asigurări. Detalii AICI

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole