miercuri, februarie 28, 2024
AcasăExterneTrupele Kievului au debarcat în Crimeea. Steagul Ucrainei, din nou arborat în...

-

Trupele Kievului au debarcat în Crimeea. Steagul Ucrainei, din nou arborat în peninsulă

Serviciile ucrainene de informații au anunțat că au reușit să debarce pe coasta de vest a peninsulei Crimeea.

Raidul și-a atins toate obiectivele și este parte a unei operațiuni „pe termen lung”, aflată în desfășurare, a declarat un oficial de la Kiev. Militarii ucraineni au arborat steagul Ucrainei în Crimeea, chiar în ziua în care țara sărbătorește 32 de ani de independență.

Direcția de Informații a Ucrainei a publicat imagini cu „operațiunea specială”. Militarii au reușit să debarce pe coasta de vest a peninsulei Crimeea, în apropierea localității Maiak. Satul găzduiește baza Regimentului 3 de comunicații al trupelor ruse și reprezintă un important nod radar al armatei ruse.

La debarcare, militarii ucraineni au respins un atac al forțelor invadatoare, fără a suferi pierderi. Dar au omorât mai mulți soldați inamici și au distrus echipamente și vehicule rusești.

Șeful Direcției de informații, Kirilo Budanov, a declarat că, de acum, Ucraina are „capacitatea de a lovi orice punct din Crimeea temporar ocupată”.

Blogerii militari au legat raidul de distrugerea unui sistem de apărare antiaeriană S-400 al armatei ruse. Lovitura spectaculoasă a fost filmată de o dronă ucraineană. Potrivit serviciilor ucrainene de informații, armata rusă ar fi spus că a fost vorba de o „distrugere controlată” a muniției.

Zelenski a salutat „poporul liber ucrainean”

Direcția de informații a Ucrainei a mai revendicat și un alt succes. Potrivit lui Kirilo Budanov, spionii ucraineni au reușit să convingă un pilot rus să aterizeze cu un elicopter Mi-8 în Ucraina. Aparatul de zbor transporta piese de aviație.

În timpul operațiunii din Crimeea, militarii ucraineni au arborat steagul țării – un gest simbolic, în contextul în care Ucraina sărbătorește 32 de ani de independență față de URSS. Președintele Zelenski a salutat „poporul liber ucrainean”.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Ducem o luptă pentru ceva ce e important pentru fiecare dintre noi. O Ucraină independentă”.

La Kiev a fost organizată o expoziție cu tancurile rusești distruse în luptă. În inima orașului a apărut un „câmp” de stegulețe, câte unul pentru fiecare soldat ucrainean căzut în război.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole