sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitateTudor Chirilă, super-energizat de concertul alături de 700 de tineri chitariști de...

-

Tudor Chirilă, super-energizat de concertul alături de 700 de tineri chitariști de la Sibiu

Solistul Tudor Chirilă alături de trupa VAMA a avut aseară pregătit un concert la Muzeul ASTRA în cadrul Sibiu Guitar Meeting. Dar ce a ieșit, l-a lăsat mască pe Tudor Chirilă.


Solistul, cunoscut și pentru mesajele dure la adresa clasei politice, a apreciat energia extraordinară emanată de cei 700 de tineri chitariști veniți din toată țara la Sibiu Guitar Meeting. A cântat cu ei două piese, apoi a susținut un întreg concert pentru ei și restul de peste 2000 de spectatori.

Chirilă: Nu am fost primiți demult atât de mișto. Ultraputere.

Tudor Chirilă: „Pune mana pe chitara este un fenomen. Aseară am cântat Epilog și Perfect fără tine împreună cu 700 de chitariști din toată țara la Muzeul Astra din Sibiu. Apoi, în fața acelorași chitariști și încă mulți alți spectatori, cred că s-a făcut de vreo 2000, am avut concert Vama.

Eugen, colegu’ de la chitară, a sintetizat perfect: m-am dat jos de pe scenă mai odihnit decât m-am urcat. Adevărul e că o oră jumătate am fost izbiți peste față de o energie dezlănțuită. Nu am fost primiți demult atât de mișto. Ultraputere.

Ei bine, copiii ăștia și părinții lor de la care probabil au auzit muzica noastră, au venit sute de kilometri din toată țara pe drumurile nesigure ale patriei sau în trenurile murdare și lente (au prins și greva CFR). Să parcurgi orice distanță mai mare de trei sute de kilometri în România e o provocare. Dar nimic nu i-a împiedicat să fie acolo, la fix, cu chitarele pregătite să cânte piesele alea pe care le iubesc.

Și mă gândeam că singura noastră șansă este pasiunea de a face ceva, de a te înhăita în jurul unei idei, de a crea o comunitate cu o direcție și cu un obiectiv. La anul, spațiul de la Astra va fi neîncăpător pentru că numărul de chitariști va crește.

Oamenii ăștia care au creat acest eveniment au reușit o minune la care școala noastră eșuează în fiecare zi (cu excepțiile de rigoare): să aprindă ceva într-un copil, să-i descopere o direcție, să-i dea un sens pe un termen mediu sau lung. Nu știu, am uitat aseară pentru câteva ore că mă aflu în țara azilelor groazei, a Crevediei, a spitalelor muzeu și a drumurilor absurde, în țara lu’ Ciolacu, Iohannis și a predecesorilor lor. Ieri am fost părtaș la ceva mult prea frumos.

Stirea Tudor Chirilă, super-energizat de concertul alături de 700 de tineri chitariști de la Sibiu a aparut pe Sibiu Independent.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole