sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăEconomicUBS estimează un impact financiar de aproximativ 17 miliarde de dolari al...

-

UBS estimează un impact financiar de aproximativ 17 miliarde de dolari al preluării de urgenţă a Credit Suisse

Într-o nouă declaraţie depusă la Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC), gigantul bancar elveţian a semnalat un impact negativ total de aproximativ 13 miliarde de dolari, în ajustări ale valorii juste ale activelor şi pasivelor noii entităţi combinate, împreună cu un potenţial impact de 4 miliarde de dolari al litigiilor şi costurilor de reglementare.

Cu toate acestea, UBS se aşteaptă să compenseze acest lucru prin rezervarea unui câştig unic de 34,8 miliarde de dolari din aşa-numitul ”fond comercial negativ”, care se referă la achiziţionarea de active la un cost mult mai mic decât valoarea lor reală.

Achiziţia de urgenţă de către bancă a Credit Suisse, pentru 3 miliarde de franci elveţieni (3,4 miliarde de dolari), a fost intermediată de autorităţile elveţiene în cursul unui weekend din martie, Credit Suisse fiind în pragul colapsului pe fondul retragerilor masive de depozite ale clienţilor şi al declinului preţului acţiunilor.

În declaraţia sa, UBS a subliniat, de asemenea, că perioada scurtă de timp în care a fost forţată să efectueze diligenţa necesară ar fi putut afecta capacitatea sa de ”a evalua pe deplin activele şi pasivele Credit Suisse” înainte de preluare.

Autorităţile guvernamentale elveţiene au abordat UBS pe 15 martie, în timp ce se gândeau dacă să iniţieze o vânzare a Credit Suisse pentru ”a calma pieţele şi a evita posibilitatea contagiunii în sistemul financiar”, se arată în declaraţia.

Banca a avut timp până pe 19 martie să-şi efectueze diligenţa şi să revină cu o decizie.

 

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole