joi, iunie 13, 2024
AcasăExterneUcraina a creat robotul dronă gata să recunoască, să atace și să...

-

Ucraina a creat robotul dronă gata să recunoască, să atace și să apere autonom pozițiile

Ucraina a creat robotul dronă D-21-1, gata să recunoască să atace autonom pozițiile inamice. De asemenea, acest robot este capabil să livreze în siguranță muniții sau provizii soldaților aflați pe linia frontului.

Armata ucraineană a dezvoltat o platforma terestră fără pilot D-21-11, care este în prezent testată pe câmpul de luptă, anunță Industria de apărare a Ucrainei UGV Ucraina, potrivit ministrului ucrainean al transformării digitale, Mykhailo Fedorov.

Ucraina a creat robotul dronă D-21-1, gata să recunoască să atace și să apere autonom pozițiile
Platforma a fost creată ca parte a clusterului tehnologic de apărare Brave1.

Potrivit lui Fedorov, platforma universală îi va ajuta pe militari să efectueze recunoașteri, să efectueze operațiuni de asalt sau să își apere pozițiile.

De asemenea, robotul dronă autonom poate fi folosit pentru livrarea în siguranță a muniției sau a proviziilor pentru soldați în direcții fierbinți.

Ucraina

Vehiculul este echipat cu o turelă automată și poate îndeplini misiuni de luptă.

Robotul D-11, înarmată cu o mitralieră, a fost deja testat cu succes și a primit feedback pozitiv din partea armatei. De asemenea, aceasta este complet detașabilă.

Ucraina

În prezent, dezvoltatorii intenționează să integreze arme NATO în turelă și să crească rezistența la războiul electronic al inamicului. Echipa lucrează acum la extinderea producției.

În decembrie 2023, 135 de dezvoltări în valoare de 2,3 milioane de dolari au fost finanțate în cadrul clusterului tehnologic de apărare Brave1. Platformele terestre fără pilot la bord au primit cele mai multe fonduri, urmate de vehiculele aeriene fără pilot la bord, protecția trupelor și sistemele de securitate.

De asemenea, Brave1 a oferit fonduri pentru logistică și suport de viață, control automatizat, sisteme de comunicații și securitate informațională și echipamente de informații.

Un alt domeniu de finanțare pentru Brave1 este reprezentat de echipamentele portabile de război electronic. În noiembrie, Militarnyi a raportat că Ucraina a creat un sistem electronic compact de informații ETER, potrivit mil.in.ua.

În decembrie, Milrem Robotics a semnat un acord cu industria de apărare ucraineană (Ukroboronprom) pentru a începe elaborarea sistemelor de apărare robotică multidomeniu de generație următoare.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole