luni, iunie 17, 2024
AcasăExterneUcraina a lansat cel mai mare atac cu drone asupra Crimeei. Exploziile...

-

Ucraina a lansat cel mai mare atac cu drone asupra Crimeei. Exploziile au cutremurat peninsula

Forțele ucrainene au lansat cel mai mare atac cu drone asupra Crimeei. Cele mai multe explozii care au cutremurat peninsula s-au auzit la baza aeriană rusă din Novofedorivka și Sevastopol unde se aflau un număr impresionant de avioane de război SU-30 și SU-24M.

Noaptea trecuta a fost una de foc pentru locuitorii ruși din peninsula Crimeei, anexată ilegal de Rusia în 2014. Zeci de explozii au fost auzite la baza aeriană rusă din Novofedorivka, în Sevastopol, Evpatoria, Saki, Dzankoi și Balaklava.

Ucraina a lansat cel mai mare atac cu drone asupra Crimeei. Exploziile cu cutremurat peninsula

Localnicii raportează că „bubuiturile” au fost foarte puternice. Explozii au fost auzite și în alte așezări, precum în Saki sau Chernomorske.

Civilii care au asistat la atacul aerian spun că că apărarea antiaeriană a fost pusă în funcțiune prin sistemul Pantsir-S1, însă până la această oră nu este clar dacă a reușit să doboare toate dronele ucrainene. Mai mult localnicii spune că „activitatea sistemului Pantsir-S1 s-a oprit brusc, posibil din cauza faptului că ar fi fost distrus, spun aceștia.

Exploziile au început să fie auzite în peninsula ucraineană în jurul miezului nopții. Presa rusă scrie despre „cel mai mare” atac cu drone asupra Crimeei.

Crimeei

Avioanele de luptă rusești SU-30 și SU-24M sunt în număr mare pe aerodromul din Novofedorivka. Martorii oculari relatează că acestea nu au decolat încă de pe aerodrom.

Momentul exploziei din Saki a fost prezentat și online. Aerodromul din Novofedorivka se află în apropiere, unde sunt parcate avioanele rusești ‘Su’.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole