joi, iunie 13, 2024
AcasăExterneUcraina a obosit să omoare soldați ruși la Avdiivka. „Ies ca niște...

-

Ucraina a obosit să omoare soldați ruși la Avdiivka. „Ies ca niște zombi din noroaie”

Ucraina a obosit să omoare soldați ruși la Avdiivka. Cineva a spus că ei „ies ca niște zombi din noroaie”. Rusia înregistrează pierderi grele în noroiul din estul Ucrainei în timp ce face eforturi pentru a încercui orașul Avdiivka.

Trupele ucrainene au obosit în lupta pentru a opri ofensiva rusă la Avdiivka. Soldații ruși au fost comparați cu niște zombi.

Ambele armate se luptă pe teren deschis, minat, sub cerul brăzdat de drone. Diferența este că Rusia, cu o populație de aproape patru ori mai mare decât cea a Ucrainei, este dispusă să piardă mii de soldați pentru câștiguri mici.

Ucraina a obosit să omoare soldați ruși la Avdiivka. „Ies ca niște zombi din noroaie”

Primele atacuri ale Rusiei asupra Avdiivka din octombrie au eșuat. Coloane de tancuri și transportoare de trupe blindate au căzut pradă minelor, dronelor și artileriei ucrainene.

Apoi, Rusia a schimbat tactica, trimițând valuri de infanterie înainte în grupuri mici. Schimbarea a obligat Ucraina la tactici mobile în ofensiva de vară, după ce a pierdut prea multe vehicule blindate, potrivit The Wall Street Journal.

În fiecare zi, grupuri de infanterie rusă atacă liniile la est, care le blochează operațiunea de a înconjura orașul Avdiivka.

În fiecare zi, trupele ucrainene au respns majoritatea atacurilor, dar și mai mulți ruși continuă să vină.

Unitățile ucrainene sunt epuizate, nu fac față numărului mare de soldați ruși dispuși să-și lase cadavrele pe câmpul de luptă.

„Pas cu pas, ei ne iau pozițiile”, a spus locotenentul Oleksandr Șirșin comandantul adjunct al unui batalion al Brigăzii 47 Mecanizate a Ucrainei care apără o porțiune de un kilometru a frontului.

Armata rusă acceptă pierderi grele ca preț pentru a avansa. Timp de săptămâni, a aruncat zeci de mii de militari în Avdiivka, un oraș industrial afectat de obuze din regiunea Donețk din estul Ucrainei.

Efortul Rusiei de a încercui orașul a devenit cea mai mare bătălie din această toamnă în războiul lui Vladimir Putin.

„Ei vin ca niște zombi. Unii poartă lanterne – un moment fericit pentru orice mitralior”, a spus Bogdan Lisenko, tunar din Brigada 47 pe un vehicul de luptă Bradley, fabricat în SUA.

Imaginile din drone arată câmpuri pline cu cadavrele infanteriei ruse lovite de artilerie și de muniții cu dispersie. Dar rușii continuă să vină.

Capturarea Avdiivka ar putea deschide noi progrese pentru Rusia la Donețk. Ar fi, de asemenea, o victorie de propagandă pentru Putin.

În această vară, Ucraina a sperat să recupereze părți din aproape 20% din țară pe care Rusia le ocupă în prezent.

Dar liniile bine întărite ale Rusiei s-au menținut în cea mai mare parte ferme împotriva contraofensivei.

Ucraina a lovit trupe și logistică rusești, dar a folosit mai multe brigăzi și multă muniție furnizată de Occident fără a obține progresul teritorial pe care și-l dorea.

Miercuri, 22 noiembrie, forțele ruse au încercat să avanseze lângă Avdiivka, folosind mai multe convoaie mecanizate cu vehicule blindate, dar au pierdut 80% din echipament.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole