marți, iunie 18, 2024
AcasăExterneUcraina înaintează în regiunea ocupată Herson. Rusia a pierdut încă 50 de...

-

Ucraina înaintează în regiunea ocupată Herson. Rusia a pierdut încă 50 de blindate

Ucraina înaintează în regiunea ocupată Herson. Rușii au pierdut 50 de blindate în a 656-a zi a războiului. În Avvdivka, frontul s-a complicat prin atacuri masive ale Rusiei, chiar dacă zona devine un cimitir.

Ucraina înaintează în regiunea ocupată Herson, unde a ocupat un cap de pod, atacând zi de zi pozițiile rușilor pentru a-și extinide zona de control.

Rușii au pierdut 50 de blindate și peste o mie de soldați în aceste regiuni unde se duc lupte continuu.

Ucraina înaintează în regiunea ocupată Herson. Rușii au pierdut 50 de blindate

Ieri seară, grupul Katran și-a întărit pozițiile la sud, trimițând o echipă de asalt a Batalionului 2 al Regimentului 38 infanterie. Au mai încercat să ocupe două poziții de tragere, dar au fost atacați de artileria rusească.

Însă noaptea, profitând de înrăutățirea condițiilor meteo, Forțele

Armate ucrainene au desfășurat cel puțin șase noi grupuri de 36, 37 și 38 de brigăzi a câte 5-10 soldați fiecare, cu bărci rapide de raid, care au ocupat case în zona centrală. Totodată, peste 20 de răniți au fost evacuați pe malul drept, potrivit canalului rusesc Telegram/Fisherman.

Încercările forțelor armate ucrainene de a merge mai adânc în regiunea ocupată sunt încununate de succes, dar înaintarea este pe distanțe mici, luptele fiind acerbe.

Linia de control se desfășoară în prezent de-a lungul periferiei pădurii și a părții centrale a Hersonului, de unde ucraineneii atacă în mod susținut.

Apărătorii ucraineni au respins 36 de atacuri rusești la est de Novobakhmutivka, Avdiivka, la sud de Sieverne, la sud de Tonenke, Pervomaiske și Nevelske (oblastul Donețk), unde trupele ruse au încercat fără succes să spargă apărarea trupelor ucrainene.

Forțele de apărare ucrainene continuă să-i rețină pe ruși în apropiere de Marinka, Krasnohorivka și Novomykhailivka (oblastul Donețk), unde rușii au efectuat 12 atacuri fără succes asupra pozițiilor apărătorilor ucraineni.

Analiștii militari ruși consideră că planul Forțelor Armate ale Ucrainei este de a reține forțe semnificative ale Rusiei, distrăgând atenția de la alte obiective unde se pregătește să atace, în alte zone, pe flancuri.

Pe parcursul zilei trecute, pe front au avut loc 73 de lupte. Rușii au lansat zece atacuri cu rachete și au tras de 46 de ori din sistemele de rachete cu lansare multiplă, a informat armata ucraineană, potrivit pravda.com.ua.

Rușii au pierdut 19 tancuri, 31 de vehicule blindate, 6 sisteme de artilerie, peste o mie de soldați în a 656-a zi a războiului, potrivit pravda.com.ua.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole