duminică, iunie 23, 2024
AcasăExterneUn convoi de blindate rusesc, spulberat într-un atac în Harkov. Rușii abia...

-

Un convoi de blindate rusesc, spulberat într-un atac în Harkov. Rușii abia au scăpat cu fuga

Un convoi de blindate rusesc, spulberat într-un atac în Herson. Rușii, sub ploaia de rachete care țin ocupată armata ucraineană, încearcă să înainteze la sol. Însă atacurile ucrainene le fac zob tehnica și soldații ruși abia scapă cu fuga.

Un convoi de blindate rusesc ce încerca un atac spre Sinkivka, Harkov, a fost spulberat de forțele ucrainene. Rușii abia au scăpat cu fuga.

Strategia Kremlinului este să țină Kievul sub presiune prin atacuri de la distanță cu rachete, însă încearcă să înainteze și la sol. Serviciile de informații ale Armatei Ucrainene nu pot să prevadă când va avea loc o ofensivă pe scară largă a Rusiei, o întrebare pusă deseori de jurnaliști.

Un convoi de blindate rusesc, spulberat într-un atac în Harkov. Rușii abia au scăpat cu fuga

„Jurnaliştii au întrebat încă o dată dacă este posibil să se folosească un algoritm pentru a calcula când va avea loc un nou atac la scară largă asupra Ucrainei. Există servicii relevante, există informații, care pot ști de pregătirea pentru un atac. Însă a prezice când Rusia poate lansa un nou atac este imposibil”, a declarat Iuri Ignat, purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, potrivit pravda.com.ua.

Forțele de Apărare ale Ucrainei au estimat că Rusia poate produce o sută de noi rachete lunar.

Decizia cu privire la atacarea Ucrainei este luată puțin înainte, calcularea unor date specifice fiind inutilă. Mai ales că declanșarea unei operațiuni ține de mai mulți factori, inclusiv meteorologici, deci se poate amâna și iar amâna.

;„Trebuie să fim mereu vigilenți. Se poate întâmpla în orice zi”, a subliniat Ignat.

În dimineața zilei de 2 ianuarie, Rusia a lansat 99 de rachete de diferite tipuri asupra Ucrainei, dintre care 72 au fost distruse.

Valeri Zalujnîi, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat că rușii au atacat infrastructuri civile și critice, precum și instalații industriale și militare. Au vizat în principal capitala.

În dimineața zilei de 3 ianuarie, s-a raportat că 54 de persoane au fost rănite și 2 persoane au murit în urma atacului rusesc pe scară largă asupra capitalei de la 2 ianuarie.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole