duminică, aprilie 14, 2024
AcasăExterneUn lider separatist din Donețk cere lichidarea conducerii militare a Rusiei. Acuzații...

-

Un lider separatist din Donețk cere lichidarea conducerii militare a Rusiei. Acuzații grave la adresa lui Vladimir Putin

Un important lider al separatiștilor ruși din Donețk, fost ofițer de informații, îndeamnă la lichidarea conducerii Rusiei, în frunte cu Vladimir Putin. Acesta s-a dezlănțuit împotriva liderilor militari de la Moscova, într-o convorbire telefonică interceptată de serviciile secrete ucrainene. El a pus la îndoială inteligența și competențele lui Vladimir Putin și a apropiaților săi din cauza eșecurilor înregistrate în Ucraina.

Ofițerul rus de informații Igor Bezler a fost liderul separatiștilor pro-ruși din Donețk, fiind implicat în operațiunea de anexare a peninsulei Crimeea în 2014. Comandant proeminent în primele faze ale războiului ruso – ucrainean din Donbas, el s-a retras din spațiul public după acele momente.

Fostul lider al separatiștilor pro-ruși din Donețk a fost interceptat de serviciile secrete ucrainene în timp ce critica conducerea de la Moscova pentru eșecul din Ucraina. În timpul convorbirii telefonice, fără să știe că este interceptat, Igor Bezler s-a dezlănțuit împotriva șefilor militari ruși, pe care i-a acuzat de incompetență și lipsă de inteligență, dar și a lui Vladimir Putin.

Acum, Igor Bezler ar putea avea probleme, dat fiind că înregistrarea conversației sale a ajuns în spațiul public. Un clip cu comentariile sale a fost postat pe canalul oficial al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei (GUR MO) de pe YouTube.

Donețk

Teroristul rus cere lichidarea conducerii militare a Rusiei

În conversația interceptată, Igor Bezler vorbește despre executarea ministrului Apărării Serghei Şoigu, a şefului Statului Major General al Federaţiei Ruse, Valeri Gerasimov, dar și a ofițerilor din conducerea Serviciului 5 al FSB. El îi consideră responsabili, pe toți aceștia, de eşecul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

„În primul rând, trebuie să-l împuști pe Șoigu, urmat de Gerasimov, apoi jumătate din FSB-ul tău (urmează o înjurătură), direcția a 5-a specială (serviciu FSB – n.red). Și apoi vom începe să luptăm. Până când ăștia (altă înjurătură) sunt la putere, toată mâzgălirea asta… Pentru nenorociții noștri de la Ministerul Apărării, orice acțiune a uk*s (ucraineni – n.red.) este matematică superioară”, s-a dezlănțuit Igor Bezler în convorbirea interceptată.

Ulterior, el a izbucnit și împotriva dictatorului de la Kremlin, Vladimir Putin și a anturajului săi din cercul de putere de la Kremlin. Liderul separatist le-a pus la îndoială inteligența și competența în gestionarea operațiunilor militare. Au fost luați la țintă nu doar Vladimir Putin, Serghei Șoigu și Valeri Gherasimov, dar și Dmitri Peskov ori Dmitri Medvedev.

„Sunt proști, la naiba! Crescător de reni (Șoigu – n.red.), Gerasimov, președintele nostru, «peria cu mustață» Peskov (secretarul de presă al președintelui Federației Ruse Peskov – n.red.), la naiba, Medvedev”, a afirmat fostul lider separatist.

Igor Bezler s-a refugiat în peninsula Crimeea

În trecut, Igor Bezler și-a exprimat temerile că liderii de la Moscova intenționează să-i lichideze pe reprezentanții separatiștilor din „DNR”. El a dispărut din spațiul public, imediat după războiul din Donbas și anexarea Crimeii, în 2014.

În luna noiembrie a anului 2020, publicația Bellingcat a susținut că Igor Bezler a obținut un pașaport rusesc, pe numele lui Igor Nikoalevich Beregovoy, și s-a mutat în Peninsula Crimeea, anezată în 2014.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole