joi, iunie 13, 2024
AcasăExterneUn nou război e pe cale să izbucnească. Sierra Leone este în...

-

Un nou război e pe cale să izbucnească. Sierra Leone este în aceste momente sub asediu

Sierra Leone este în aceste momente sub asediu. O cazarmă uriașă a armatei a fost atacată vizat fiind depozitul de muniție pe care aceasta îl are.

Pe fondul tensiunilor din Orientul Mijlociu, conflictele se adâncesc tot mai mult și în alte state. Sierra Leone este în acest moment în stare de asediu, după ce a fost atacată de mai multe persoane înarmate.

Sierra Leone, atacată de oameni înarmați

Autoritățile din Sierra Leone au decis să instituie starea de asediu pe întreg teritoriul țării. Măsura a fost luată după ce statul a fost atacat de persoane înarmate.

„Oameni înarmați au atacat o cazarmă militară și au încercat să pătrundă într-un depozit de muniție din capitala Freetown.”, a anunțat guvernul.

Autoritățile din Sierra Leone susțin că în acest moment au controlul asupra situației însă lucrurile s-ar putea schimba.

„La primele ore ale zilei de duminică, unele persoane neidentificate au încercat să pătrundă în arsenalul militar de la cazarma Wilberforce. Au fost respinși. Stare de asediu a fost declarată cu efect imediat în toată țara. Sfatuim cu tărie cetățenii să rămână în casă”, au transmis autoritățile.

Neutră în economia lumii

Statul este situat pe coasta de sud vest a Africii de Vest, fiind considerat unul dintre cele mai mici din această parte a lumii. De altfel, Sierra Leone nu este cunoscută ca având vreun impact economia globală. De asemenea, nici pe plan politic, statul nu se face remarcat.

Tensiuni în lume. Încă o țară a fost atacată. Sierra Leone

Atacul persoanelor înarmate asupra cazarmei din Siera Leone a avut loc în această dimineață. Autoritățile au declarat stare de asediu pe întreg teritoriul țării și fac cercetări în acest sens. Până la această oră nu au fost publicate indicii legate atacatori.

Ținta persoanelor care au pătruns în interiorul cazarmei a fost depozitul plin de muniție.

Din cauza tensiunilor iscate în acest sens, autoritățile din aceasta țară le recomandă cetățenilor să nu își părăsească locuințele. Străzile din zona în care a avut loc atacul sunt împânzite de echipe de intervenție. Acestea au fost instruite să vegheze la siguranța cetățenilor, cu toate că țara este în stare de asediu.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole