luni, mai 20, 2024
AcasăExterneUn Suhoi Su-34 al forțelor aeriene ruse a „lovit din greșeală” centrul...

-

Un Suhoi Su-34 al forțelor aeriene ruse a „lovit din greșeală” centrul orașului rusesc Belgorod / Crater de 20 de metri diametru

Un avion de atac rusesc Suhoi Su-34na lovit din greșeală centrul orașulului rusesc Belgorod, în apropiere de Ucraina, joi seara târziu, provocând o explozie și deteriorând clădiri, a anunțat Ministerul Apărării, citat de Tass

Autoritățile locale au raportat o explozie puternică în oraș, care se află chiar peste granița cu Ucraina. Guvernatorul regional a declarat că două femei au fost rănite, potrivit Reuters.

„În timp ce un avion Suhoi Su-34 al forțelor aeriene zbura deasupra orașului Belgorod, a avut loc o descărcare accidentală de muniție de aviație”, a declarat Tass, citând Ministerul Apărării.

Su-34 este un avion de vânătoare-bombardament supersonic.

Ministerul a declarat că unele clădiri au fost avariate și a anunțat că o anchetă este deja în curs de desfășurare, potrivit Tass.

Știrea inițială:

O explozie puternică a răsunat joi în centrul orașului rus Belgorod, situat nu departe de Ucraina, provocând pagube materiale și lăsând un crater impresionant, a anunțat guvernatorul local, adăugând că nu au fost raportate imediat victime, potrivit AFP.

„S-a produs o explozie. După informații preliminare, nu s-au înregistrat victime”, a declarat Viaceslav Gladkov pe Telegram, fără a da detalii despre originea exploziei.

El a precizat că explozia a lăsat un crater cu diametrul de 20 de metri la intersecția arterelor centrale ale orașului.

„Ferestrele unei clădiri de apartamente din apropiere au fost deteriorate, explozia a avariat mai multe mașini parcate și a doborât stâlpi de electricitate”, a adăugat el.

Pe Telegram, primarul din Belgorod, Valentin Demidov, a postat imagini care arată asfaltul sfâșiat de explozie, dărâmături în fața unei clădiri și interiorul unui apartament devastat.

Regiunea rusă Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, este lovită în mod regulat de focuri de artilerie, uneori mortale, atribuite de Moscova Ucrainei, dar centrul Belgorodului este rareori lovit.

La începutul lunii iulie, Viaceslav Gladkov a declarat că exploziile din apropierea centrului Belgorodului au ucis cel puțin patru persoane și au rănit alte patru.

Ulterior, armata rusă a afirmat că a doborât trei rachete ucrainene lansate împotriva orașului. (foto: DreamsTime / Ukrphoto )

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole