sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăEconomicUp România, una dintre companiile investigate de Consiliul Concurenței, transmite că respectă...

-

Up România, una dintre companiile investigate de Consiliul Concurenței, transmite că respectă în totalitate legislația locală și va pune la dispoziție documentele solicitate

Up România, companie care emite și comercializării de tichete, investigată de Consiliul Concurenței, transmite că respectă în totalitate legislația locală și europeană și spune că va colabora cu instituția oferindu-le acces la toate documentele solicitate, potrivit unui comunicat de presă al companiei.
„Up România își derulează activitatea în România de peste 20 de ani, respectând în totalitate legislația locala și europeană. Parte din Grupul Up, compania deservește un număr semnificativ de parteneri, fiind ghidată de cele mai stricte principii de etică și transparență în afaceri. Colaborăm deschis cu toate autoritățile statului, inclusiv cu reprezentanții Consiliului Concurenței, pe durata acestei investigații, oferindu-le acces la toate documentele și informațiile solicitate. Suntem în permanență preocupați să aducem valoare atât pe piața muncii cât și în cadrul proiectelor sociale din România, oferindu-le clienților și beneficiarilor noștri soluții moderne, potrivite pentru nevoile lor”, transmite compania.
Reamintim că Consiliul Concurenței a declanșat o investigație în această săptămână privind o posibilă încălcare a regulilor în domeniu de către companiile Edenred Romania, Sodexo Pass Romania și Up România pe piața emiterii și comercializării de tichete.
Autoritatea de concurență anunță printr-un comunicat că are indicii că firmele Edenred Romania, Sodexo Pass Romania și Up România și-ar fi coordonat comportamentele la unele licitații la care au participat, precum și la stabilirea nivelului comisioanelor de rambursare a tichetelor percepute de la magazinele afiliate.
Astfel, există suspiciuni că cele trei companii s-ar fi înțeles să fixeze prețurile de vânzare și cumpărare și alte condiții de comercializare a tichetelor, dar și să își împartă piața serviciilor de emitere și comercializare a acestora.
În acest context, Consiliul Concurenţei spune că a făcut inspecţii inopinate la sediile companiilor vizate de investigație, Edenred Romania SRL, Sodexo Pass Romania SRL și UP Romania SRL, dar și la sediul Asociației Profesionale a Emitenților de Tichete și al Asociației Consiliul Emitenților Români de Tichete Electronice.
În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole