luni, iulie 22, 2024
AcasăEconomicUSR vine în Parlament cu măsuri pentru evitarea suprataxării clienţilor prudenţi cu...

-

USR vine în Parlament cu măsuri pentru evitarea suprataxării clienţilor prudenţi cu polițe RCA

Deputatul USR Claudiu Năsui a anunţat, miercuri, că va propune un proiect de modificare a legii privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA), care prevede eliminarea suprataxării clienţilor prudenţi pentru a fi subvenţionaţi clienţii riscanţi şi ca service-urile să lucreze în contract cu asigurătorii, iar beneficiarii de despăgubiri să poată primi şi suma echivalent.

 

„Guvernul, acum ceva timp, a implementat acea faimoasă plafonare a preţului RCA, asta după falimentele răsunătoare care au fost în piaţă şi prin care s-a dovedit, practic, că pierderile pe care nu le acopereau marii asigurători care au dat faliment până la urmă ajung să fie plătite tot de deţinătorii de poliţe, sub forma unui RCA şi mai scump. (…) USR vine cu soluţii. Venim cu lucruri absolut concrete cum să poată să fie ieftinit RCA-ul într-un mod durabil şi într-un mod real”, a afirmat Năsui la Parlament.

Deputatul a spus că proiectul USR propune rezolvarea problemei „suprataxărilor” din procesul de constituire a preţului RCA, care duc la scumpirea artificială a preţului poliţei.

„Modificările pe care le propunem noi sunt: în primul rând, să nu mai fie suprataxaţi clienţii prudenţi pentru a fi subvenţionaţi clienţii riscanţi, cum se întâmplă acum. Este un mecanism care a fost implementat din 2017, prin care toţi oamenii (…) care în majoritate sunt clienţi prudenţi n-au foarte mari daune, nu au făcut accidente, plătesc un RCA mai scump. De ce? Pentru a subvenţiona clienţi riscanţi şi lucrul acesta scumpeşte artificial RCA pentru foarte multe categorii de români”, a mai spus Năsui.

Claudiu Năsui a adăugat că o altă propunere vizează rezolvarea problemei suprataxării la nivelul service-urilor.

Citește și Năsui dă în judecată Antena 3 pentru Fake News

„Ştim cu toţii, este o problemă mare, dar nu a avut nimeni curajul să propună ceva pentru a face acest control şi această transparentizare a preţurilor la nivelul service-urilor. De aceea, propunem ca service-urile să lucreze în contract cu asigurătorii şi beneficiarii de despăgubiri să poată primi şi suma echivalent şi să se poată duce la un service pe care îl alege sau pe care îl agreează sau să îşi facă reparaţia în service-urile cu care asigurătorii au contract. În felul acesta se va evita acea dublare a preţului. Dacă vă uitaţi, practic, preţurile merg de la simplu la dublu în unele service-uri pentru reparaţii auto, preţuri care până la urmă se plătesc tot de către români prin RCA-uri şi mai scumpe”, a mai declarat deputatul USR.

Năsui a spus că guvernanţii nu au făcut decât să amâne şase luni problema şi după această perioadă „va fi o explozie a preţului RCA”.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole