Primarii liberali din judeţ l-au “însărcinat” pe Vasile Blaga, preşedintele interimar al PNL Timiş, să solicite conducerii centrale a partidului, chiar bătând cu pumnul în masă, ca locul II pe lista de la Camera Deputaţilor să le revină lor. Acest loc eligibil aparţine acum lui Cristian Buşoi, paraşutat de conducerea naţională a PNL la şefia organizaţiei Timişoara a partidului.
Profitând de întâlnirea de la Otelec pentru alegerea viitorului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, primarii liberali din Timiş au abordat şi problema listelor parlamentare. Momentan se ştie cu siguranţă că prima poziţie la Senat îi aparţine preşedintelui interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga, în timp ce pe primul loc la Camera Deputaţilor va fi plasat actualul deputat Marilen Pirtea, cel care conduce de facto organizaţia în acest moment.
Vizavi de cele două nume nu există mari nemulţumiri. Nervozităţile au apărut în momentul în care s-a auzit că şi locul II de la Camera Deputaţilor a fost deja antamat de la conducerea central a PNL de fostul europarlamentar Cristian Buşoi. Acesta a fost delegat de către liderii de la Bucureşti la şefia PNL Timişoara. De fapt, din acel moment s-a vorbit că paraşutarea lui Buşoi este strict legată de obţinerea unui loc eligibil pe listele parlamentare, după ce a pierdut trenul pentru Parlamentul European. Mai ales că, dacă pentru înlocuirea lui Alin Nica la şefia PNL Timiş existau motive, schimbarea lui Cosmin Tabără la conducerea PNL Timişoara n-a avut nici cea mai mică raţiune.
Cu toate că singurul obiectiv al lui Buşoi, câştigarea Primăriei Timişoara, a fost ratat cu brio, în condiţiile în care candidatul Nicolae Robu a fost susţinut de o largă alianţă PSD-PNL, Buşoi se agaţă în continuare de scaun pentru a obţine un loc în parlament, iar conducerea naţională a PNL i-a făcut hatârul.
În atare condiţii, primarii i-au cerut lui Blaga să negocieze la Bucureşti, inclusiv bătând cu pumnul în masă, ca locul II la Casmera Deputaţilor să le revină lor. Trebuie spus că există o cutumă în PNL Timiş ca cel puţin un loc de pe lista Camerei Deputaţilor să le aparţină. Mai exact, candidatul de pe acel loc să fie votat strict de primari, Respectivul candidat poate sau nu să fie primar. În cazul în care doleanţa nu le va fi acceptată, mai mulţi primari vor face noncombat la alegerile parlamentare, dar şi cele prezidenţiale. Ori se ştie că principala forţă electorală a PNL Timiş o reprezintă primarii partidului.