sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăExterneVeste cumplită pentru Volodimir Zelenski! Anunțul cutremurător venit chiar acum. Toată Ucraina...

-

Veste cumplită pentru Volodimir Zelenski! Anunțul cutremurător venit chiar acum. Toată Ucraina e în stare de șoc

Lovitură dură pentru Zelenski! Trupele lui Vladimir Putin au lansat un nou atac dur asupra orașului în care liderul de la Kiev s-a născut. Soldații ruși au atacat orașul cu drone iraniene.

Potrivit lui Oleksandr Vilkul, șeful administrației militare din Krivy Rih, orașul natal al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, armata rusă a atacat orașul în noaptea de joi spre vineri cu ajutorul a cinci drone kamikaze Shahed de fabricație iraniană.

Lovitură dură pentru Zelenski!

Din fericire, dronele nu au provocat morți sau răniți, dar și-au atins țintele cu succes.

Vilkul a relatat pe contul său de Telegram că una dintre drone a fost doborâtă de sistemul de apărare aeriană, dar celelalte cinci nu au putut fi interceptate.

El i-a îndemnat pe cetățeni să nu împărtășească imagini cu pagubele provocate de atac, pentru a împiedica Rusia să obțină informații valoroase în timp ce autoritățile lucrează la repararea pagubelor.

Toate infrastructurile vitale funcționează normal, în ciuda atacului rus cu drone iraniene

Potrivit șefului administrației militare din Kryvy Rih, un oraș din sud-estul Ucrainei, toate infrastructurile vitale, transportul public și facilitățile sociale și medicale funcționează normal, în pofida atacului recent al armatei ruse cu ajutorul dronelor iraniene Shahed-136.

Acest atac face parte din campania continuă a Rusiei împotriva infrastructurii energetice a Ucrainei, care a provocat întreruperi semnificative de energie electrică în timpul lunilor de iarnă. În plus, autoritățile ucrainene au raportat un atac cu rachete din partea Rusiei în sudul regiunii Odessa.

Rachete ghidate au fost lansate din Marea Neagră

Potrivit autorității militare ucrainene din regiune, două rachete ghidate sol-aer Kh-59, lansate de avioane de luptă rusești Su-35 din Marea Neagră, au fost doborâte de apărarea antiaeriană a Comandamentului aerian de Sud în jurul orei locale 21:30 (19:30 GMT) la 23 martie.

În altă ordine de idei, Kanal 24, un post de televiziune ucrainean, a raportat că forțele ruse au efectuat joi seara bombardamente intense asupra mai multor localități din regiunea Sumi, soldate cu cel puțin doi morți, 10 răniți și pagube semnificative, informează agenția spaniolă de presă EFE.

Contraofensiva începe în curând

Comandantul forțelor terestre ucrainene, generalul-colonel Oleksandr Syrskyi, a anunțat că trupele sale vor lansa în curând o contraofensivă, ca urmare a campaniei de iarnă dură a Rusiei.

El a declarat că mercenarii ruși din Wagner, care s-au aflat în fruntea atacului Moscovei asupra estului și sudului Ucrainei, „pierd o putere semnificativă și se epuizează”.

Syrskyi a adăugat că forțele sale vor profita de această oportunitate, așa cum au făcut-o și în trecut, când au recucerit terenuri din apropierea Kievului, Harkovului, Balakliia și Kupiansk prin contraofensive anul trecut, scrie The Guardian.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole