marți, februarie 27, 2024
AcasăSocialVestea cea mare despre banii de pensii! Anunțul venit chiar acum direct...

-

Vestea cea mare despre banii de pensii! Anunțul venit chiar acum direct de la Casa de Pensii

Șeful CNPP a dat vestea cea mare pentru pensionarii din România! Daniel Baciu a explicat că nu vor exista întârzieri în luna iunie, în contextul în care sunt mai multe zile libere. Potrivit acestuia, plata pensiilor va începe pe 2 iunie.

Vestea cea mare despre banii de pensii!

Șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), a venit cu vestea cea mare Daniel Baciu, a explicat că instituția pe care o conduce și Poșta Română a încheiat o convenție în care sunt stipulați foarte clar termenii de plată și de distribuire a pensiilor.

Totodată, acesta a subliniat că distribuția pensiilor va începe pe 2 iunie pentru beneficiarii care au ales ca plata să fie prin mandat poștal. Totodată, CNPP va vira primele tranșe de bani încă de la sfârșitul lunii mai.

CNPP va începe plata pensiilor pe 2 iunie

„Noi avem convenție încheiată între CNPP și Compania Națională Poșta Română în care sunt stipulați foarte clar termenii atât de plată, cât și de distribuire a pensiilor. Este o problemă la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie privind acele zile libere. Am vorbit personal cu șeful companiei Poșta Română.

Ei vor lucra pe 2 iunie, vineri. Am primit asigurări că vor începe sa distribuie pensiile pe 2 iunie pentru acei beneficiari care au ales ca plata prin mandat poștal, urmând ca după data de 6 sa intram program normal.

Noi, primele transe de bani le vom vira încă de la sfârșitul lunii mai să aibă cash să livreze pensiile începând cu data de 2 iunie, vineri. Până pe data de 15 trebuie achitate toate pensiile pentru cei care au optat pentru plata pensiei prin mandat poștal”, a declarat Daniel Baciu, conform romaniatv.net

Marius Budăi a venit cu asigurări pentru pensionari

La rândul său, ministrul Muncii a încercat să îi liniștească pe români, susținând că nu vor exista întârzieri cu privire la plata pensiilor de stat în luna iunie 2023.

„Pensiile se vor plăti în calendarul stabilit, 1-15 iunie, fără niciun fel de rezervă (…). Da (n.red. poștașii muncesc și în vinerea din punte). Nu va exista nicio zi de întârziere”, a declarat Marius Budăi.

Anterior, ministrului Muncii a oferit explicații despre noua lege a pensiilor și modalitatea în care vor fi afectate pensiile militarilor și angajaților MAI. Astfel, Marius Budăi a transmis vești încurajatoarea și a subliniat că „pensiile aflate în plată nu vor scădea”.

„Pensiile aflate în plată nu vor scădea, că nu au cum să scadă. Vorbim doar de acele pensii care depăşesc salariul aflat în activitate şi acelea care nu afectează partea de contributivitate, lucru care este deja în proiectul de lege propus de Guvern şi trimis în Parlament”, a declarat Marius Budăi.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole