duminică, iunie 23, 2024
AcasăSocialVestea cea mare despre banii de pensii! Marcel Boloș a spus ce...

-

Vestea cea mare despre banii de pensii! Marcel Boloș a spus ce se întâmplă cu plata pensiilor

Vestea momentului despre pensii! Guvernul a oferit explicații cu privire la plata pensiilor și a salariilor, în contextul în care anumite instituții nu mai au fondurile necesare pentru plata acestor venituri.

Vestea momentului despre pensii

Vestea momentului despre pensii! Situația financiară a multor instituții din România a stârnit îngrijorare în rândul cetățenilor, mai ales în contextul plății salariilor și pensiilor. Cu toate acestea, Ministrul de Finanțe a adus clarificări și asigurări privind asigurarea plății în timp util a acestor drepturi pentru profesori, medici și pensionari.

Într-o declarație recentă, șeful Cancelariei premierului a recunoscut că există instituții în țară care s-au confruntat și se confruntă cu dificultăți financiare majore, necesitând intervenția Guvernului. Cu toate acestea, Mihai Ghighiu, șeful cancelariei premierului, nu a putut oferi un număr exact al școlilor și spitalelor afectate.

”Nu vă pot da pentru că nu am. Întrebați-l pe ministrul Boloș. Nu va exista nicio întârziere în ceea ce privește plata salariilor în școli sau spitale”, a spus el.

Fonduri suficiente pentru pensii

Fostul ministru de Finanțe, Dan Vâlceanu, a liniștit populația afirmând că există fonduri suficiente pentru plata pensiilor până în noiembrie.

În cazul în care sursele financiare pentru plata pensiilor în luna decembrie ar deveni o problemă, acesta a menționat că rectificarea bugetară din noiembrie va rezolva această situație.

Marcel Boloș, Ministrul de Finanțe, a venit cu asigurări clare cu privire la această problemă. El a subliniat că există suficiente fonduri pentru a acoperi salariile și pensiile. În acest fel, ministrul a asigurat că drepturile profesorilor, medicilor și pensionarilor vor fi plătite în timp util.

Ministrul Boloș a menționat că au apărut probleme legate de bugetarea cheltuielilor salariale. El spune că acest lucru s-a întâmplat din cauza neintrării încă în vigoare a legii privind măsurile fiscale și bugetare.

Cu toate acestea, prin fondul de rezervă bugetară, fondurile vor fi suplimentate acolo unde este necesar.

”Fonduri pentru plata salariilor și a drepturilor care se cuvin profesorilor, medicilor, pensionarilor, avem suficiente pentru ca să le putem asigura finanțarea. Sunt, într-adevăr, datorită faptului că legea privind măsurile fiscal bugetare nu a intrat încă în vigoare, sunt aceste probleme care țin de bugetarea cheltuielilor cu salariile și după cum ați văzut, prin mecanismul pe care l-am inițiat, respectiv prin fondul de rezervă bugetară, suplimentăm fondurile acolo unde este nevoie”, spune acesta.

 Vestea

Marcel Boloș spune că sunt bani

Ministrul Boloș a subliniat că această situație nu va afecta plățile către profesori, medici și pensionari.

El a menționat că drepturile salariale suplimentare ale profesorilor, aprobate încă din iulie de Ministerul Educației, vor fi asigurate. Ministrul a reiterat și că nu există probleme financiare care să împiedice plata acestor drepturi.

”Știm bine că la Ministerul Educației au fost aprobate drepturi salariale suplimentare încă din luna iulie a acestui an și încercăm ca, prin fondul de rezervă bugetară, să suplinim bugetul Ministerului Educației Naționale. Lucru care era de așteptat în lipsa rectificării bugetare.

Dar subliniez încă o dată că nu se pune problema lipsei de bani astfel încât să nu ne putem onora aceste cheltuieli pe care le avem de plătit pentru profesori, medici, pensionari”, a mai spus Marcel Boloș.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole