luni, iulie 22, 2024
AcasăSportVestea momentului despre Mircea Lucescu! Anunțul trist făcut chiar de celebrul antrenor:...

-

Vestea momentului despre Mircea Lucescu! Anunțul trist făcut chiar de celebrul antrenor: Nu știu cât…

Mircea Lucescu, unul dintre cei mai buni antrenori din lume, pregătește echipa Dinamo Kiev încă din 2020 și are contract cu aceasta până în 2024. În acest context, „Il Luce” a vorbit despre o posibilă retragere din fotbal.

În vârstă de 77 de ani, Mircea Lucescu mai are contract cu Dinamo Kiev până în vara anului 2024.

Anterior el a antrenat echipe precum Galatasaray, Şahtior Doneţk, Inter Milano sau Beşiktaş, dar și cluburi cum ar fi Corvinul Hunedoara, Dinamo, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid ori Zenit. În plus, el a fost și selecționerul României și Turciei.

Mircea Lucescu a avut o ofertă de la Fenerbahce: Puteam să plec în vară, cu situația asta…
Cu un astfel de palmares de invidiat, este normal ca Mircea Lucescu să se gândească și la o eventuală retragere din fotbal. În vara trecută a avut ofertă de la Fenerbahce, dar a preferat să rămână în Ucraina.

„Sirenele sună în continuare. Și azi au sunat de 2 ori în timpul antrenamentului și după. Sigur, în vestul țării nu, absolut deloc, aici în Kiev e mai aproape de granița cu Rusia și mai există temeri, cum se mișcă ceva, imediat sirena anunță. Poate vă întrebați de ce mai stau aici? N-am fost niciodată laș și nu sunt nici acum, chiar dacă lucrurile sunt extrem de dificile.

Puteam să plec la Fenerbahce în vară, cu situația asta. Dinamo Kiev m-a invitat atunci, acum 2 ani când am hotărât să mă las, m-au convins, am venit, am avut succes, 3 titluri într-un an după care a venit nebunia asta, nenorocirea asta de război și atunci lucrurile s-au schimbat total.

Am rămas, fără fotbal nu pot să stau. Nu știu însă cât o să mai stau că vine un moment în care trebuie să spun gata”, a declarat Mircea Lucescu pentru Sport Total FM.

E foarte greu să accepți o situație anormală

El mărturisește că suferă acum din cauza situației din Ucraina, dar mai ales pentru jucătorii săi de la Dinamo Kiev.

„Sigur, mă gândesc și la momentul ăsta, până acum nu am luat în calcul, pentru că văd că e foarte greu, nu vezi luminița de la capătul tunelului, nu știi ce se întâmplă și atunci e greu.

Un antrenor care a fost obișnuit cu succese și toate astea suferă de 2 ori mai mult decât unul care e obișnuit cu altceva. E foarte greu când toată viața ai luptat să câștigi și pe urmă să accepți o situație anormală, pentru că e una anormală în care nu se mai poate vorbi de un antrenor.

În primul rând te gândești doar la ce se întâmplă, la cei ce suferă, mă gândesc la jucătorii mei, e greu să-i aduci la un nivel de participare mentală pentru că au alte preocupări legate de familie, prieteni, nu e simplu”, a declarat Mircea Lucescu.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole