duminică, iunie 23, 2024
AcasăSocialVestea momentului despre pensii. Până când se amână recalcularea

-

Vestea momentului despre pensii. Până când se amână recalcularea

Vestea momentului despre pensii. Până când se amână recalcularea. Guvernul a luat o decizie care va afecta toți pensionarii.

E vestea momentului despre pensii. Recalcularea este așteptată de milioane de vârstnici din România. Acest proces trebuia să fie finalizat până la finalul anului trecut, dar nu a fost posibil. În acest contextm Guvernul a prelungit la acel moment termenul pentru finalizarea recalculării.În cele din urmă, și acest termen a fost prelungit până pe data de 31 august 2024.

Deputata USR Oana Țoiu susține că decizia Guvernului a fost luată în funcția de strategia electorală a PSD. Țoiu a explicat că recalcularea s-ar finaliza în anul 2024. Astfel, social-democrații le-ar putea demonstra pensionarilor că i-au ajutat.

„Risipa la nivelul salariului mediu 2023 este de 81.000.000 de lei pe an, fără să calculăm bonuri de masă sau alte beneficii, în timp ce același guvern propune tăieri de la micile teatre de copii, muzee și centre de seniori și de la sport“, a spus Oana Țoiu.

Recalcularea pensiilor a fost amânată

Recalcularea pensiilor se va finaliza până la data de 31 august 2024. Guvernul a luat această decizie în timpul ședinței de joi, 31 august. Oana Țoiu susține că mesajul transmis de PSD este unul clar. Deputata consideră că pensionarii își vor primi înapoi banii doar dacă vor vota la alegerile de anul viitor cu PSD.

Țoiu a solicitat ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu, să publice raportul privind bonusurile primite de cei 1.000 de angajați care ar fi trebuit să finalizeze, până la finalul anului trecut, digitalizarea datelor privind vechimea de muncă din dosarele de pensii.

Contractele acestor angajați se prelungesc anul datorită performanței Este vorba de cei 1.000 de angajați care lucrează în casele teritoriale de pensii. Dacă acești bugetari ar fi terminat difitaliarea dosarelor, pensionarii și-ar fi primit banii datorați de stat. Este important de precizat că pensionarii nu au primit banii cuveniți nici în acest moment. Astfel, unii dintre ei au apelat la ajutorul justiției.

USR, atac la PSD

Recalcularea pensiilor nu e gata nici în acest an. În acest context, Oana Țoiu a susținut că pensionarii nu își primesc banii pentru ca acei 1.000 de angajați să aibă un loc de muncă în fiecare an. Deputata a subliniat că partidul din care face parte, USR, a votat împotriva proiectului privind bonusurile încasate de acești angajați.

„Aceste posturi au mai fost o dată prelungite în Parlament de PSD, un bonus uriaș pentru neîndeplinirea obiectivelor, iar noi, USR, am votat împotrivă alertând că în unele cazuri noii angajați la stat au început să fie plătiți cu normă întreagă cu luni de zile înainte să primească calculator sau birou de la care să poată lucra“, a transmis Oana Țoiu pe Facebook.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole