sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăPoliticVictor Ponta, despre azilele groazei: Iohannis nu este interesat de oameni

-

Victor Ponta, despre azilele groazei: Iohannis nu este interesat de oameni

Victor Ponta a vorbit, duminică seară, despre scandalul legat de azilele groazei, context în care a lansat un atac fără precedent la adresa președintelui României, Klaus Iohannis.

Victor Ponta: Președintele României a intervenit în acest caz cumplit doar de grijă să nu fie dat afară cineva din PNL. Din punctul său de vedere, pe Klaus Iohannis nu l-au interesat niciodată problemele reale ale cetățenilor românii, singurul motiv pentru care a intervenit în scandalul legat de azilele groazei fiind teama ca nu cumva vreun liberal să fie dat afară. Victor Ponta a spus, totodată, că pe președintele României nu l-a interesat nici tragedia de la Colectiv, ci a vrut, în acel an, doar să îl îndepărteze pe el de la conducerea statului ca „să își pună guvernul său”.

„Pe președintele României nu l-a interesat niciodată nimic din problemele reale ale oamenilor. A intervenit în acest caz cumplit și care iată nici vorbă să se oprească, doar de grijă să nu fie dat afară cineva din PNL. Aveți declarațiile domniei sale: ”Domnule gata cu demisiile, doar la PSD, la PNL, nu!” În rest nu îl interesează chestiile astea, nu l-a interesat niciodată.

Aveți impresia că l-a interesat pe domnul Iohannis de victimele de la Colectiv? Nu l-a interesat! A folosit tragedia de la Colectiv ca să mă dea pe mine jos, să își pună guvernul său, după care nu l-a mai interesat absolut deloc, cum nu l-a mai interesat de cei care au murit arși în spitale, deci nu. Domnul Iohannis nu a fost niciodată interesat în mod serios de probleme adevărate și-a rezolvat doar interesele sale proprii și ale celor din jurul său”, a declarat el, duminică, în cadrul unui interviu acordat pentru România TV.

Victor Ponta: Marcel Ciolacu trebuie să încerce să schimbe sistemul

Potrivit spuselor sale, Marcel Ciolacu trebuie să schimbe tot sistemul de asistență socială pentru că oamenii au așteptări mai mari de la el, fiind premierul României, decât de la Klaus Iohannis.

„Aici este treaba lui Marcel Ciolacu să nu se mulțumească că i-au plecat doi miniștri. Să încerce să schimbe sistemul pentru că tot sistemul plesnește iată, la Târgu Mureș, la București, în alte zone. Ori el e premier, eu nu cred că oamenii mai au vreo așteptare sau vreo speranță de la Iohannis, oamenii nu mai așteaptă nimic. În schimb, de la Ciolacu se așteaptă foarte mult”, a adăugat Victor Ponta.

Până pe 31 august, va exista o reformă a tot ceea ce înseamnă sistem de asistenţă socială în România
Cu doua zile în urmă, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Simona Bucura Oprescu, a anunțat personal că Marcel Ciolacu a solicitat ca, până pe data de 31 august 2023, să existe o reformă a tot ceea ce înseamnă sistem de asistenţă socială, o analiză instituţională profundă pentru a schimba circuite şi proceduri, acreditare şi licenţiere, a optimiza activităţi și o analiză a toate categoriile de personal implicate în sistemul de asistenţei sociale, fiind verificat, totodată, care este statutul lor, prestaţia lor și responsabilitatea lor.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole