luni, iunie 17, 2024
AcasăActualitateVIDEO: Elevii, părinții și profesorii de la Liceul de Artă Sibiu au ieșit...

-

VIDEO: Elevii, părinții și profesorii de la Liceul de Artă Sibiu au ieșit în fața Primăriei pentru a protesta împotriva fuziunii cu Liceul Carol I

Zeci de persoane au ieșit în această seară în fața Primăriei din Sibiu pentru a protesta împotriva fuziunii cu Liceul Tehnologic Construcții si Arhitectura “Carol I” Sibiu.

Consiliul Reprezentativ al Părinților din cadrul Liceului de Artă Sibiu a depus un memoriu prin care își arată nemulțumirea și dezacordul privind fuziunea dintre Liceul de Artă Sibiu și Liceul cu profil tehnologic „Carol I”. Iesim in strada sa protestam impotriva fuziunii dintre Liceul de Arta si Liceul Carol –  petiția online cu de 107 semnături.

Consiliul Reprezentativ al Părinților din cadrul Liceului de Artă Sibiu se împotrivește acestei fuziuni pe următoarele considerente:

  • 1. Liceul de Artă Sibiu are o istorie bogată de 67 de ani în educația artistică, cu un profil unic și rezultate notabile atât la concursurile naționale cât și la examenele de la finalul ciclurilor de școlarizare. Fuziunea cu un liceu tehnologic ar dilua semnificativ rezultatele obținute.
  • 2. Standardele și metodologiile educaționale din învățământul artistic diferă semnificativ de cele din învățământul tehnologic. O fuziune ar crea un mediu educațional necoeziv și ar afecta negativ elevii ambelor licee.
  • 3. Decizia de fuziune a fost luată fără o consultare a părților implicate.

”Dorim o comunicare deschisă și transparentă cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu pentru identificarea soluțiilor benefice pentru elevii ambelor instituții de învățământ. Planul de fuziune ignoră diferențele fundamentale dintre învățământul artistic vocațional și cel tehnologic. Legea Educației prevede criterii distincte pentru cele două domenii, făcând fuziunea nepotrivită din punct de vedere pedagogic. Omogenizarea forțată a sistemelor educaționale diferite va fi dăunătoare calității actului educațional oferit elevilor ambelor licee.

Ca urmare a repetatelor memorii trimise de către personalul liceului de Artă către MEN, la data de 24 aprilie 2024, Ministerul Educației a trimis răspunsul său, prin intermediul Direcției Generale de Management Resurse Umane și Rețea Școlară, argumentând că Ministerul Educației poate interveni doar în situațiile divergente dintre autoritățile administrației publice locale și inspectoratele școlare, propunerea de reorganizare a celor două unități nefăcând obiectul unor astfel de situații. Astfel, din răspunsul MEN reiasă că realizarea/ nerealizarea acestei fuziuni depinde exclusiv de ISJ Sibiu” – au declarat reprezentanții Consiliului Reprezentativ al Părinților din cadrul Liceului de Artă Sibiu

Stirea VIDEO: Elevii, părinții și profesorii de la Liceul de Artă Sibiu au ieșit în fața Primăriei pentru a protesta împotriva fuziunii cu Liceul Carol I a aparut pe Sibiu Independent.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole