luni, martie 4, 2024
AcasăTehnologieVladimir Putin pune bazele unei noi ordini mondiale. La ce acord s-a...

-

Vladimir Putin pune bazele unei noi ordini mondiale. La ce acord s-a ajuns astăzi, 28 iulie

Se schimbă Ordinea Mondială! Vladimir Putin a făcut anunțul astăzi, 28 iulie 2023, la finalul Summitului Rusia-Africa. Iată ce au stabilit liderul rus și președintele Uniunii Africane, Azali Assoumani.

Rusia și Africa vor promova „o ordine mondială multipolară” și vor lupta împotriva neocolonialismului
Vineri, 28 iulie 2023, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a subliniat angajamentul comun al Rusiei și al statelor africane de a promova „o ordine mondială multipolară” și de a lupta împotriva neocolonialismului. El a vorbit, totodată, despre „hotărârea comună de a lupta contra neocolonialismului” şi a „sancţiunilor ilegitime”, referindu-se la sancțiunile impuse de Occident.

„Angajamentul tuturor statelor noastre către formarea unei noi ordini multipolare juste şi democratice (…) a fost reafirmat.

Rusia şi ţările africane au convenit să contribuie la finalizarea procesului de decolonizare a Africii şi să solicite compensaţii pentru prejudiciile economice şi umanitare provocate statelor africane ca rezultat al politicilor coloniale, inclusiv restituirea (de către ţările occidentale) a bunurilor culturale sustrase în procesul jafului colonial”, a declarat, vineri, Vladimir Putin în cadrul discursului său de încheiere a Summitului Rusia-Africa.

La finalul Summitului Rusia-Africa, a fost semnată o declaraţie comună, dar condamnă „naţionalismul agresiv, neonazismul şi neofascismul”, termeni ce definesc acuzaţiile prin care Rusia şi-a motivat „operațiunea militară specială” din Ucraina, „afrofobia” şi „rusofobia”.

Africa nu poate supraviețui doar cu cereale din Rusia, are nevoie și de cereale din Ucraina
La polul opus, preşedintele Uniunii Africane, Azali Assoumani, a avertizat că cerealele furnizate de Rusia nu sunt suficiente pentru Africa, fiind nevoie de o încetare a focului armat în Ucraina pentru ca exportul cerealelor să poată continua.

„Preşedintele Rusiei a demonstrat că este pregătit să ne ajute în domeniul aprovizionării cu cereale. Da, acest lucru este important, dar s-ar putea să nu fie suficient. Trebuie să obţinem o încetare a focului.

Preşedintele Putin ne-a demonstrat că este pregătit să se angajeze în dialog şi să găsească o soluţie. Acum trebuie să convingem cealaltă parte”, a declarat, vineri, Azali Assoumani într-un discurs de încheiere a Summitului Rusia-Africa, potrivit agenției de presă Reuters.

Rusia s-a angajat să livreze cereale gratuit Africii

Cu o zi în urmă, Vladimir Putin s-a angajat să livreze gratuit cereale către șase state africane „în următoarele luni”, precizând că Rusia va fi cea care va suporta costurile de transport. Potrivit spuselor sale, Rusia a trimis deja aproape 10 milioane de tone de cereale în Africa în prima jumătate a acestui an.

„În lunile ce urmează, vom fi în măsură să asigurăm livrări gratuite de la 25.000 la 50.000 de tone de cereale către Burkina Faso, Zimbabwe, Mali, Somalia, Republica Centrafricană şi Eritreea.

Înţelegem importanţa unei aprovizionări neîntrerupte cu alimente pentru ţările africane. Este important pentru dezvoltarea socio-economică şi pentru menţinerea stabilităţii politice pe continent.

Rusia va continua să acorde o atenţie deosebită aprovizionării prietenilor africani cu grâu, orz, porumb şi alte culturi cerealiere”, a declarat, joi, Vladimir Putin în discursul său de deschidere a Summitului Rusia-Africa, relatează sursa citată anterior.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole