duminică, iulie 21, 2024
AcasăExterneVolodimir Zelenski ceartă din nou NATO: „NU există destulă unitate!”

-

Volodimir Zelenski ceartă din nou NATO: „NU există destulă unitate!”

Volodimir Zelenski „tună și fulgeră”, din nou. Președintele Ucrainei a lansat încă nou atac la adresa NATO.

Vineri, 7 iulie, Volodimir Zelenski a tras de mânecă oficialii NATO. El s-a arătat nemulțumit de faptul că șefii alianței nu manifestă mai multă deschidere față de aderarea accelerată a Ucrainei și a Suediei în NATO.

„Cred că nu există destulă unitate în acest domeniu. Şi este o ameninţare pentru forţa Alianţei. Este foarte important pentru securitatea lumii întregi”, a declarat Zelenski în cursul unei vizite în Slovacia.

„Ne aşteptăm la o unitate din partea Alianţei, pentru că unitatea este forţa NATO”, a declarat preşedintele ucrainean. Rusia mizează pe „slăbiciune şi lipsa de coeziune a Alianţei”, ceea ce „nu pot fi permise”, a adăugat liderul de la Kiev, potrivit Reuters.

Zelenski a cerut, de asemenea, noi programe de ajutor militar pentru armata sa.

„Nu doar promisiuni, ci termene precise”, a continuat președintele, care a solicitat „garanţii de securitate pentru Ucraina” înaintea unui important summit al NATO la Vilnius, în Lituania, care ar urma să se desfășoare în perioada 11-12 iulie.

Volodimir Zelenski, mesaj ferm din „turul de forță”: „Sper că vom da Ucrainei o viziune asupra aderării viitoare”
Vineri, 7 iulie, Volodimir Zelenski s-a deplasat în Slovacia, unde s-a întâlnit cu omologul său slovac Zuzana Caputova, care a îndemnat statele aliate din NATO să confere Ucrainei o viziune mai clară a candidaturii sale pentru aderarea la NATO.

Vizita lui Volodimir Zelenski în Slovacia a făcut parte dintr-o a treia etapă „turneului” președintelui ucrainean în mai multe state NATO.

„Ceea ce sper şi cred că vom da Ucrainei la Summitul NATO este o viziune asupra aderării viitoare, bineînţeles dacă condiţiile sunt îndeplinite, inclusiv cea mai importantă, şi anume sfârşitul războiului, al agresiunii militare în Ucraina”, a declarat Caputova într-o conferinţă de presă, transmisă de televiziuni, alături de Zelenski.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole