sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneVolodimir Zelenski lansează acuzații fără precedent: Vedem o indiferență rușinoasă

-

Volodimir Zelenski lansează acuzații fără precedent: Vedem o indiferență rușinoasă

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, s-a adresat populației sâmbătă seara. Printre altele, în discursul său el a lansat acuzații la adresa unor organizații internaționale „care ar trebui să protejeze viața la scară globală”, dar nu trimit misiuni de salvare după dezastrul produs de ruperea barajului Kahovka.

Discuții Zelenski – Trudeau pentru arme și muniție

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, sâmbătă, că ruşii sunt „alimentaţi” de indiferenţa şi slăbiciunea arătate de unele organizaţii internaționale după ruperea barajului Kahovka.

„Un rezumat al acestei zile. În primul rând au fost negocierile cu prim-ministrul Canadei Justin Trudeau. Arme şi muniţie. Există un pachet de apărare. Coaliţia de luptători moderni şi pregătirea piloţilor noştri înregistrează un progres vizibil.

Consecinţele atacului terorist rusesc de la Kahovka au fost discutate în detaliu. Canada este printre cei care ne pot ajuta să ne redresăm după acest dezastru. Ne înţelegem reciproc în privinţa paşilor necesari. Desigur, nu vom sta departe de dezastrul cu care se confruntă Canada acum. Incendii masive, pierderi colosale de mediu şi pericol pentru oameni… Ucraina este pregătită să ajute la stingerea incendiilor în cazul în care Canada are nevoie de o astfel de asistenţă internaţională.

Simţul nostru ucrainean al relaţiilor internaţionale constă tocmai în faptul că ar trebui să avem întotdeauna grijă unul de celălalt atunci când este nevoie de sprijin. Şi chiar să ajutăm. Sunt sigur că va deveni un principiu global. Acţiune reciprocă, sprijin reciproc, forţă reciprocă”, a spus Zelenski.

Acuzații lansate la adresa unor organizații internaționale

El a acuzat „indiferenţa ruşinoasă” pe care a observat-o la anumite organizaţii după ruperea barajului Kahovka.

„Acum, din păcate, vedem că există pur şi simplu o indiferenţă ruşinoasă faţă de ecocidul şi tragedia umană provocate de atacul terorist rusesc de la Kahovka. Când organizaţiile internaţionale care ar trebui să protejeze viaţa la scară globală nu au timp să organizeze şi să trimită o misiune de salvare pe teritoriul ocupat chiar şi într-o săptămână în care unii jucători mondiali nu îndrăznesc să iasă nici măcar cu declaraţii clare şi puternice care ar condamnă această nouă crimă de război rusească, teroriştii sunt pur şi simplu alimentaţi de această slăbiciune a lumii, de această indiferenţă – îi încurajează. Şi trebuie să depăşim asta. Şi vom depăşi. Facem presiuni şi încurajăm ca organizaţiile internaţionale şi sprijinul internaţional să vină în partea din regiunea Herson unde se află acum ocupanţii”, a declarat Zelenski.

Probleme pentru cei aflați în teritoriile controlate de ruși

Președintele Ucrainei a punctat că în teritoriul aflat sub controlul ucrainean ajutorul umanitar poate fi gestionat. Pe de altă parte, în ceea ce privește teritoriul ocupat de forțele ruse, Zelenski spune că va fi dificil.

„Până acum, peste 3.000 de persoane au fost deja evacuate în regiunile Herson şi Mikolaiv. Dar este doar un teritoriu liber sub controlul nostru. În teritoriul ocupat, este posibil să îi ajutăm doar pe oamenii din anumite zone – teroriştii ruşi fac totul pentru ca victimele dezastrului să fie cât mai multe posibil. Bombardamentele ruseşti continuă – chiar şi în punctele de evacuare. Rusia nu oferă niciun ajutor real oamenilor din zonele inundate – nu de dragul propagandei, ci de dragul oamenilor…

Statul rus şi conducerea rusă ar trebui să poarte responsabilitate separată, corectă şi strictă pentru toate acestea.

Şi organizaţiile internaţionale ar trebui să funcţioneze în zonele noastre, pe care încă nu le-am dezocupat. Fiecare viaţă este importantă – toată regiunea Herson, tot sudul. Fiecare oraş şi sat. Vom face tot ce este posibil şi imposibil pentru ca ajutorul să vină la toţi oamenii noştri”, a mai spus Volodimir Zelenski.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole