duminică, iunie 23, 2024
AcasăActualitateZiua Porților Deschise la Tribunalul Sibiu

-

Ziua Porților Deschise la Tribunalul Sibiu

Tribunalul Sibiu și Judecătoria Sibiu au sărbătorit azi, 25 octombrie 2023, alături de toate instanțele române, Ziua Europeană a Justiției Civile.

La data de 5 iunie 2003, Consiliul Europei și Uniunea Europeană au stabilit desfășurarea în fiecare an, la data de 25 octombrie, a Zilei Europene a Justiției, cu scopul de a aduce modul de funcționare a justiției în atenția publicului european.

Cu acest prilej, la sediul celor două instanțe s-a organizat „Ziua Porților Deschise”.

Au participat la eveniment elevi de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 SIBIU și ȘCOALA GIMNAZIALĂ I.L. CARAGIALE SIBIU, aceștia fiind însoțiți de cadre didactice.

Conform programului, elevilor le-au fost oferite explicații referitoare la modul în care este organizat sistemul judiciar în Romania, la circuitul dosarelor, la etapele procesuale până la soluționarea unei cauze, la dosarul electronic, precum și la modalitatea de lucru a personalului din cele două instanțe cu vizitarea compartimentelor auxiliare ale acestora.

Totodată, elevilor prezenți le-a fost permis accesul în sala de ședință.

Elevilor prezenți le-au fost puse la dispoziție o serie de broșuri realizate de Consiliul Superior al Magistraturii, ce cuprind informații referitoare la diverse aspecte privind organizarea sistemului judiciar și admiterea în magistratură, iar ulterior organizatorii au răspuns întrebărilor adresate de participanți.

Celebrarea Zilei Justiției are ca rațiune principală crearea unui eveniment simbolic, pentru a reaminti că justiția este în primul rând, şi cel mai important, un serviciu pentru cetățeni care le dă dreptul de a-și rezolva disputele private și de a își afirma drepturile.

Stirea Ziua Porților Deschise la Tribunalul Sibiu a aparut pe Sibiu Independent.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole