luni, iunie 17, 2024
AcasăActualitateZona Metropolitană Sibiu, aproape de înființare

-

Zona Metropolitană Sibiu, aproape de înființare

Primăria Sibiu a găzduit o întâlnire importantă pentru constituirea ADI Pol Dezvoltare SIBIU, adică zona metropolitană care se va dezvolta în jurul reședinței de județ – Municipiul Sibiu.


La ședință au participat primarii celor 20 de localități care au aderat la ADI Pol Dezvoltare Sibiu, în baza unor hotărâri emise de Consiliile Locale: Municipiul Sibiu, orașele Cisnădie și Ocna Sibiului și comunele Poplaca, Rășinari, Roșia, Șelimbăr, Șura Mare, Șura Mică – reprezentând coroană urbană 1, precum și orașele Avrig, Săliște și Tălmaciu și comunele Gura Râului, Loamneș, Ludoș, Orlat, Râu Sadului, Sadu, Slimnic și Vurpăr – reprezentând coroana urbană 2.

Prin votul tuturor celor 20 de primari a fost ales Consiliul director al Asociației, acesta fiind alcătuit din primarii localităților: Municipiul Sibiu, comuna Loamneș, comuna Șura Mare, comuna Rășinari și comuna Sadu. De asemenea, prin votul membrilor Consiliului Director a fost ales președintele ADI Pol Dezvoltare SIBIU, în persoana primarului comunei Rășinari, domnul Bogdan Bucur, conform Statului Asociației mandatul acestuia fiind de 1 an.

Pe ordinea de zi au figurat și alte puncte organizatorice, toate premergătoare ultimului pas în crearea acestei Asociații, prin înregistrarea sa la Judecătoria Sibiu. Scopul asocierii este dezvoltarea durabilă și sustenabilă a zonei metropolitane Sibiu prin realizarea unor proiecte de interes zonal și/sau regional și prin furnizarea unor servicii publice de care să beneficieze cetățenii localităților care fac parte din aceasta.

Statutul Asociației a fost și acesta agreat în ședința de astăzi, obiectivul general al ADI Pol Dezvoltare Sibiu fiind dezvoltarea economică a comunităților care fac parte din Zona Metropolitană Sibiu, prin activități în mai multe domenii.

Stirea Zona Metropolitană Sibiu, aproape de înființare a aparut pe Sibiu Independent.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole