sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăEconomicAnchetă în urma confruntărilor violente de la Sainte-Soline, în Franţa. Un manifestant,...

-

Anchetă în urma confruntărilor violente de la Sainte-Soline, în Franţa. Un manifestant, între viaţă şi moarte. 200 de manifestanţi răniţi în ciocniri, potrivit organizatorilor, 29 potrivit parchetului

Deschiderea acestei anchete este anunţată într-un comunicat de către procurorul Julien Wattebled.

Manifestants et gendarmes blessés, tirs de mortiers, véhicules incendiés…

Que s’est-il passé samedi à Sainte-Soline, lors du rassemblement contre les „méga-bassines” ?

— Info France 2 (@infofrance2)

Organizatorii manifestaţiei acuzau de sâmbătă că unul dintre răniţi se afla între viaţă şi moarte, însă autorităţile au confiirmat această informaţie abia duminică.

Potrivit unui nou bilanţ, întocmit de parchet duminică după-amiaza, pe baza unor informaţii de la salvatori şi spitale, 29 de persoane au fost rănite, iar două au fost plasate în urgenţă absiolută, fără ca viaţa să le fie în pericol – una rănită în zona inghinală, iar cealaltă prezentând un traumatism respiratoriu.

Potrivit parchetului, şapte persoane au fost preluate de către salvatori, dintre care trei în urgenţă absolută – un bărbat în vârstă de 30 de ani, cu un traumatism cranian, ”a cărui viaţă este în pericol în acest stadiu”, o femeie în vârstă de 19 ani, cu un traumatism facial, şi un bărbat în vârstă de 27 de ani, cu o fractură la un picior.

Potrivit organizatorilor, 200 de manifestanţi au fost răniţi – dintre care 40 grav – în timpul unor confruntări violente care au izbucnit în apropierea şantierului bazinului de la Sainte-Soline.

Bilanţul – încă provizoriu – prezentat de către parchet priveşte doar răniţii îngrijiţi de către salvatori, ceea ce poate explica diferenţa foarte mare a bilanţurilor.

”Verificări sunt în curs în vederea stabilirii faptului dacă alte persoane s-au prezentat în mod spontan la la stabilimente spitaliceşti”, a precizat procurorul.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole