sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăTehnologieAtac cibernetic la una dintre cele mai mari bănci din lume. Forțele...

-

Atac cibernetic la una dintre cele mai mari bănci din lume. Forțele de ordine au intervenit

Vineri, a avut loc un atac cibernetic la una dintre cele mai mari bănci din lume divizia de servicii financiare a băncii chineze ICBC din Statele Unite a fost afectată de un atac cibernetic, care s-ar fi soldat cu perturbări în tranzacțiile cu titluri ale Trezoreriei SUA.

Un atac cibernetic de tip ransomware a fost anunțat la Industrial and Commercial Bank of China, cea mai mare bancă din lume în funcție de active.

Filiala sa de servicii financiare, ICBC Financial Services, a fost afectată, provocând întreruperi în funcționarea unor sisteme.

Atac cibernetic la cea mai mare bancă din lume

Ransomware reprezintă o formă de atac cibernetic prin care hackerii preiau controlul asupra sistemelor sau informațiilor și le eliberează doar după ce victima plătește o răscumpărare.

Această metodă a înregistrat o creștere semnificativă a popularității în rândul actorilor răi în ultimii ani.

ICBC nu a furnizat informații despre autorii atacului, dar a menționat că a desfășurat o investigație detaliată.

Astfel că, eforturile de recuperare progresează cu sprijinul echipei sale profesioniste de experți în securitatea informațiilor. De asemenea, banca chineză a comunicat că colaborează cu forțele de ordine în legătură cu acest incident.

Banca a anunțat că a gestionat cu succes tranzacțiile cu titluri ale Trezoreriei SUA încheiate miercuri și operațiunile repo de finanțare efectuate joi.

Un repo reprezintă un acord de răscumpărare. E un tip de împrumut pe termen scurt pentru dealerii de obligațiuni de stat. Cu toate acestea, mai multe instituții de presă au raportat că au existat întreruperi în tranzacțiile cu Trezoreria SUA.

Întârzieri semnificative în decontarea tranzacțiilor de trezorerie

Potrivit informațiilor oferite de traderi și bănci și citate de Financial Times vineri, divizia ICBC a întâmpinat dificultăți în decontarea tranzacțiilor de trezorerie în numele altor participanți de pe piață.

Departamentul de Trezorerie al SUA a declarat pentru CNBC: „Suntem conştienţi de problema securităţii cibernetice şi suntem în contact regulat cu participanţii cheie din sectorul financiar, pe lângă autorităţile de reglementare federale. Continuăm să monitorizăm situaţia”.

ICBC a comunicat că e-mailul și sistemele de afaceri ale diviziei sale de servicii financiare din SUA operează independent de activitățile ICBC din China.

Sistemele sediului central, filialei ICBC din New York și altor instituții afiliate, atât interne, cât și internaționale, nu au fost afectate de atacul cibernetic.

Atac cibernetic

Banca se străduiește să minimizeze pierderile suferite după atacul cibernetic

Wang Wenbin, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din China, a afirmat vineri că ICBC depune eforturi pentru a reduce la minimum impactul și pierderile în urma atacului.

La o conferință de presă obișnuită, Wang a menționat că ICBC a acordat o atenție specială acestei probleme. Mai mult, a gestionat eficient răspunsul și supravegherea în situații de urgență.

Nimeni nu a recunoscut încă responsabilitatea pentru atac, iar banca nu a dezvăluit informații despre posibilii autori ai acestuia.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole