sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăTehnologieAvertisment îngrijorător în privința Inteligenței artificiale: „Este la fel de periculoasă ca...

-

Avertisment îngrijorător în privința Inteligenței artificiale: „Este la fel de periculoasă ca pandemiile și războiul nuclear”

Avertisment îngrijorător! Experții high tech, printre care și oficialii OpenAI și Google Deepmind, au înaintat o declarație destinată publicului prin care avertizează că Inteligența Artificială ar putea duce la dispariția omenirii. Aceștia consideră că AI este la fel de periculoasă ca o pandemie și ca un război nuclear.

Specialiștii high tech au facut un avertisment îngrijorător în privința Inteligenței artificiale

Potrivit BBC, mai multe persoane au semnat o declarație publică pe pagina online a Centrului pentru siguranța inteligenței artificiale.

Avertisment riscului de extincție cauzat de inteligența artificială ar trebui să fie o prioritate globală, alături de alte riscuri cum ar fi pandemiile și războiul nuclear”, arată declarația.

Printre cei care au susținut declarația se numără și Sam Altman, directorul executiv al OpenAI, producătorul ChatGPT, Demis Hassabis, directorul executiv al Google DeepMind și Dario Amodei, de la Anthropic. Demersul a fost susținut și de Geoffrey Hinton și Yoshua Bengio.

Pentru munca lor revoluționară în acest domeniu, Hinton, Bengio și Yann LeCunn de la Universitatea din New York sunt descriși ca fiind „nașii inteligenței artificiale”. Aceștia au câștigat Premiul Turing 2018 ce recunoaște contribuțiile în acest domeniu.

Profesorul LeCunn are o părere diferită de ceilalți doi oameni din domeniu, considerând că avertismentele apocaliptice sunt exagerate. Acesta susține că temerile nu sunt reale și că reprezintă doar o distragere de la alte probleme mai importante.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole