vineri, mai 24, 2024
AcasăTehnologieRăzboi în Israel, ziua 193. SUA alocă un nou ajutor financiar. Atac...

-

Război în Israel, ziua 193. SUA alocă un nou ajutor financiar. Atac asupra unor refugiați din Gaza

Israel se pregătește de un atac masiv împotriva Iranului, ca răspuns la bombardamentele de săptămâna trecută, însă, tensiunile din Orient se adâncesc tot mai mult. Oficialii Iordaniei susțin că acest stat a fost „prins” la mijloc, în interceptarea rachetelor și vrea să evite orice conflict militar.

Război în Israel, ziua 193. SUA alocă un nou ajutor financiar. Un nou lider Hezbollah, ucis

Israel
Statul Israel ar urma să primească suma de 60 de miliarde de dolari din partea SUA, pentru a face față agresiunilor militare.

„Săptămâna aceasta, vom examina proiecte de lege separate”, printre care cele permiţând „finanţarea aliatului nostru israelian” şi de a „sprijini Ucraina în războiul său împotriva agresiunii ruse”, a menționat şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, potrivit AFP.

Între timp, în atacurile militare mor importanți lideri pentru Orientul Mijlociu. sArmata israeliană (IDF) a anunţat că l-a eliminat pe comandantul regiunii de coastă al Hezbollah în urma unui atac aerian efectuat marţi, notează The Times of Israel.

Ismail Yousef Baz, al cărui rang este echivalent cu cel al unui comandant de brigadă, a fost ţinta unui atac cu dronă în oraşul Ain Baal, în apropiere de Tyr. IDF afirmă că acesta era „un oficial senior şi un veteran al aripii militare a Hezbollah”, deţinând mai multe funcţii, ultima fiind cea de comandant al regiunii de coastă.

Atacurile Iranulului nu influențează conflictul din Gaza

Israel

„Ca parte a poziţiei sale, el a fost implicat în avansarea şi planificarea lansărilor de rachete şi de rachete antitanc spre statul Israel din zona de coastă din Liban”, a precizat armata israeliană, care a postat şi imagini de la atac, pe platforma X.

Deși în ultimele zile, atenția a fost focusată pe atacul lansat de Iran, în Gaza, mor în continuare, zeci de oameni, refugiați.

Cel puțin 13 persoane au fost ucise, inclusiv șapte copii, iar peste 25 de persoane au fost rănite după o lovitură care a vizat marți tabăra de refugiați Al-Maghazi din centrul Gazei, potrivit oficialilor spitalului Al-Aqsa Martyrs, conform CNN.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole