joi, mai 23, 2024
AcasăActualitateCadet INOVA’24 la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu

-

Cadet INOVA’24 la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu

„Ştiinţele sunt uşi, iar cheile lor sunt cercetările” – Anton Pann

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a organizat, în perioada 11-13 aprilie, cea de-a IX-a ediţie a Salonului Internaţional al Inovării şi Cercetării Ştiinţifice Studenţeşti – Cadet INOVA’24.

Desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Forumului Inventatorilor Români (FIR), sub egida Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, Academia de Ştiinţe Tehnice din România, Asociaţia Generală a Inginerilor din România și S.C. Marquardt Schaltsysteme SCS din Sibiu, evenimentul expoziţional internaţional Cadet INOVA’24 a avut drept obiectiv general sprijinirea inovaţiei şi cercetării ştiinţifice la nivel naţional şi internaţional în viziunea tinerilor cercetători (studenţi, studenţi masteranzi, studenţi doctoranzi, doctori şi cercetători cu vârsta maximă de 35 ani).

La ediţia de anul acesta au fost înscrise 40 de invenţii, inovaţii şi cercetări ştiinţifice aparţinând celor 65 de participanţi din 20 de instituţii de învăţământ şi instituţii de cercetare din România, Bulgaria, Turcia și Republica Moldova, care au avut posibilitatea de a-şi prezenta rezultatele cercetărilor şi inovaţiilor realizate sub formă de prototipuri, machete, prezentare computerizată de tehnici sau procedee însoţite de postere.

De asemenea, au fost realizate parteneriate ştiinţifice în vederea identificării de nişe de cercetare, tehnologice şi industriale, toate acestea conducând spre creşterea gradului de conştientizare la nivelul societăţii al importanţei şi aportului adus de tinerii cercetători în dezvoltarea tehnologică şi plusvaloare.

În cadrul evenimentului, devenit deja tradiție în instituția noastră, artistul și colegul nostru, conf.univ.dr. Sebastian-Emanuel Stan și muzica militară a academiei au susținut, pentru participanții la Salon, un program artistic.

Felicitări tuturor celor care au decis să disemineze în cadrul evenimentului nostru rezultatele cercetărilor ştiinţifice!

FOTO: Alexandra Trefaș, Daniela Oană

Stirea Cadet INOVA’24 la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a aparut pe Sibiu Independent.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole