duminică, iulie 21, 2024
AcasăTehnologieCât de periculoasă e inteligența artificială pentru copii? I-ar putea lovi ca...

-

Cât de periculoasă e inteligența artificială pentru copii? I-ar putea lovi ca un tren de marfă

Inteligența artificială ChatGPT este atât de rapidă încât va lovi puternic următoarea generație, a avertizat Jim Steyer, directorul general al Common Sense Media, o organizație non-profit de cercetare și apărare a drepturilor copiilor și familiilor.

„ChatGPT și IA vin pe șine ca un tren de marfă. Va fi o problemă uriașă în viața copiilor noștri”, a declarat Steyer pentru CNN. Inteligența artificială va transforma percepția educației pentru copii, deoarece le va permite să scrie eseuri și să efectueze cercetări mult mai rapid decât folosind motoarele de căutare actuale, a declarat el pentru postul de televiziune. Părinții trebuie, de asemenea, să se familiarizeze și să se simtă confortabil cu ChatGPT și cu alte platforme de inteligență artificială pentru a putea gestiona utilizarea acesteia în viața copiilor lor, a spus el.

„Părinții sunt cu adevărat îngrijorați de faptul că copiii pot trișa cu ea, ar putea deveni prea dependenți de ea, spre deosebire de a face singuri munca”, a declarat Steyer pentru CNN. „Așadar, va trebui să ne asigurăm că, pe măsură ce aceste noi platforme majore de inteligență artificială, precum ChatGPT, vor fi folosite masiv, vor exista reguli clare prin care școlile să știe cum sunt folosite”.

Comentariile lui Steyer au venit pe fondul unei dezbateri mai ample privind impactul AI asupra tuturor aspectelor societății, în urma adoptării rapide a tehnologiei după ce robotul ChatGPT al OpenAI a devenit viral.

Steyer nu este singurul lider preocupat de impactul pe care inteligența artificială îl poate avea asupra copiilor.

Și Elon Musk e îngrijorat pentru copiii săi

Marți, Elon Musk și-a exprimat, de asemenea, incertitudinea cu privire la modul în care IA va influența carierele copiilor săi.

„Cum găsim un sens în viață dacă IA ar putea să îți facă treaba mai bine decât noi? Adică, dacă mă gândesc prea mult la asta, poate fi pur și simplu descurajant și demotivant”, a declarat Musk într-un interviu acordat lui David Faber de la CNBC.

Directorul general al Tesla și SpaceX a spus că le-ar spune doar copiilor săi – are nouă copii cunoscuți – să „își urmeze inima în ceea ce privește ceea ce li se pare interesant de făcut sau satisfăcător de făcut și să încerce să fie cât mai utili pentru restul societății”. Bibliografie: Business Insider)

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole