sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăSocialCutremur în sistemul de pensii din România. S-a aflat ce ne așteaptă...

-

Cutremur în sistemul de pensii din România. S-a aflat ce ne așteaptă la nivel național: Faliment!

Informație extrem de importantă pentru milioane de români. S-a aflat ce ne așteaptă în următoarea perioadă. Fostul premier Victor Ponta a făcut o serie de dezvăluiri, explicând ce se va întâmpla, mai exact, cu majorările de pensii și salarii.

Victor Ponta a lansat o serie de acuzații grave, susținând că România se va adânci în criza economică provocată de inflația crescândă. El a vorbit și despre situația pensionarilor dar și despre capacitatea Guvernului de a mări pensiile și salariile. Previziunile fostului premier pentru perioada ce urmează sunt de-a dreptul sumbre.

Victor Ponta a arătat că România se va adânci în criza economică. El a susținut că o mare parte din vină o poartă Guvernul, care în 2022 nu a discutat cu companiile.

„Eu discutam și le spuneam că trebuie să ajute și ele. Dacă legislația în ultimul an a însemnat niște ordonanțe date peste noapte, fără să se discute cu nimeni, să nu vă mirați că marile companii, care au specialiști mult mai buni decât Guvernul, găsesc și speculează orice greșeala a Guvernului.

Guvernul nici nu a discutat să le explice aceste taxe și nici nu au discutat cum să se introducă aceste taxe, că dacă doar le pui și ei măresc prețul, nu ai făcut nimic”, a afirmat Ponta, citat de stiripesurse.ro.

Ponta susține că Iohannis nu știe economie și nici nu vrea să învețe

El a vorbit și despre situația OMV, apreciind că această companie este foarte ancorată în Romania. El a menționat că aceasta este o companie privată care vrea să facă profit.

„E treaba mea ca și Guvern să pot să iau atât de multe taxe și impozite cât pot să conving firmele private că trebuie să contribuie la efortul comun. Dar dacă tot mărești aparatul de stat, tot angajezi, după care te duci după privați, întâi după ăia mici, apoi încerci să te duci și după ăia mari, dar fără să te pregătești…Iar acum cu cine să vorbești?”, a continuat fostul premier.

Potrivit acestuia, Klaus Iohannis nu știe economie și nici nu vrea să învețe, Nicolae Ciucă e militar, iar pe ministrul de Finanțe nu-l interesează că oricum se pune alt ministru de la PNL.

„Recunosc că l-am ocolit pe domnul Ciolacu, că pe dânsul îl bat zi de zi la cap să-i spun că dacă nu merge economia, nu merge nimic” a afirmat politicianul citat de sursa amintită.

Pentru majorări de pensii și salarii nu există bani și o arată cifrele, care nu mint
Ponta a vorbit pe larg și despre situația pensiilor și a salariilor.

„Pentru majorări de pensii și salarii nu există și o arată cifrele, care nu mint. Dar cel mai rău este că nu avem niciun plan ca să atragem bani, pe stilul domnului Iohannis, care așteaptă să ne dea UE și în rest nimic.

Alte țări atrag bani în fiecare zi, iar noi ne tot împrumutam și dăm banii la pensii și salarii, oamenii se duc și cumpără de la supermarket, ăștia sunt bani care ies din țară. Eu nu-mi revin, avem 35 de miliarde de euro deficit comercial”, a explicat fostul premier.

El și-a exprimat speranța că Marcel Ciolacu va performa pentru că, în caz contrar, ne trezim în 2025 în faliment.

Ne așteaptă o nenorocire în 2023

Victor Ponta a apreciat că ar fi două variante de ieșire din situația critică.

„Eu cred că există două variante. Cea din 2022 nu a fost bună, e populistă, de unde să acopere statul ratele oamenilor? Sau poți să fii serios și nu înțeleg de ce nu sunt, că nu au opoziție, și să te uiți la cauze: de ce avem inflație, de ce nu producem, de ce avem cele mai mari prețuri la energie? Dacă faci totul populist, nu faci decât să agravezi rana”, a spus fostul premier.

În opinia sa, anul 2023 va fi mai greu, pentru că datele se înrăutățesc, arată mult mai rău decât acum un an.

„Dacă economia merge mai prost, nici oamenilor nu le merge mai bine, chiar dacă ne tot împrumutăm”, a criticat Victor Ponta.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole