duminică, aprilie 14, 2024
AcasăPoliticDrulă intră în competiţia internă pentru stabilirea candidatului Alianţei Dreapa Unită la...

-

Drulă intră în competiţia internă pentru stabilirea candidatului Alianţei Dreapa Unită la prezidenţiale

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a afirmat, sâmbătă, că va intra în competiţia internă din cadrul Alianţei Dreapta Unită pentru stabilirea candidatului la prezidenţiale.

”Eu vreau să avem un candidat al Dreptei Unite şi acesta este obiectivul nostru. Ar fi incorect în momentul acesta să îl anunţ (…). Eu cred că vom avea o soluţie comună pe care o vom găsi în interiorul Alianţei Dreapta Unită”, a spus Drulă la Prima Tv.

Întrebat dacă va intra în această competiţie internă cu Ludovic Orban, Drulă a răspuns: ”Nu cred că este vorba de o concurenţă”.

Drulă susţine că românii îşi doresc ”un preşedinte de dreapta, (…) integru şi curajos”.

”Eu nu cred că oamenii văd o soluţie pentru a conduce România mai departe de un Ciucă, un Ciolacu, un Simion şi cred că îşi doresc un preşedinte de dreapta, un preşedinte care să fie integru şi curajos. Ori aceşti oameni nu răspund niciunuia dintre aceste atribute”, a adăugat Drulă.

Referitor la partenerii politici cu care Dreapta Unită ar putea forma majoritatea politică după alegerile parlamentare, Drulă a spus: ”A specula acum, într-un singur fel, ce se întâmplă după alegeri este contraproductiv. Noi vrem să îi convingem pe români – şi ştim că există un bazin de până la 40% de oameni care îşi doresc o soluţie de dreapta în România adevărată – să ne dea votul. Apoi, că vom putea face cu UDMR, că vom putea face cu cine va fi atunci, astea sunt lucruri pe care le discutăm după”.

Fostul premier şi fost preşedinte al PNL, Ludovic Orban se arată dispus să candideze la alegerile prezidenţiale, însă afirmă că va acţiona ”raţional” şi că va fi de acord cu o decizie „raţională” care să ofere ţării ”un preşedinte care să aibă grijă de România, nu de el şi de excursiile lui”.

Întrebat, joi seară, dacă în opinia sa Alianţa Dreapta Unită, formată ca alianţă electorală pentru alegerile europarlamentare, ar trebui să aibă un candidat comun, Ludovic Orban a răspuns: ”La cum arată scena politică astăzi, da!”.

”Aş prefera să nu discut despre acest subiect (alegerile prezidenţiale – n.r.), noi nu am abordat acest subiect încă, în discuţiile pe care le-am avut, când îl vom aborda şi vom ajunge la o înţelegere, cu siguranţă îl vom comunica public. Prefer să nu discut pe tema asta, eu mi-am anunţat intenţia de a candida, evident, dar sunt un om raţional, sunt un om care voi participa la o decizie comună, care să fie raţională şi care să ne ofere cea mai mare şansă de a câştiga alegerile, că, de fapt, asta ne dorim. Să dăm României un preşedinte care să aibă grijă de România, nu de el şi de excursiile lui”, a afirmat Ludovic Orban, la Euronews România.

Acesta a exclus o posibilă colaborare cu AUR şi SOS România. ”Este exclus să avem colaborări cu partide care sunt în afara democraţiei. Asta e limpede. Partidele care au o agendă fascistă, extremistă”, a adăugat el.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole