luni, martie 4, 2024
AcasăExterneGrupul Wagner va recruta noi soldați în 42 de orașe din Rusia....

-

Grupul Wagner va recruta noi soldați în 42 de orașe din Rusia. Evgheni Prigojin: Vom merge înainte

Șeful mercenarilor ruși, Evgheni Prigojin, a anunțat că grupul Wagner va recruta noi soldați pentru a lupta în Ucraina, în încercarea de a-și reface armata după pierderile suferite pe câmpul de luptă.

Șeful mercenarilor ruși, Evgheni Prigojin, a declarat vineri că armata sa privată Wagner a deschis centre de recrutare în 42 de orașe, în timp ce încearcă să își refacă armata după pierderile grele suferite în luptele pentru orașul ucrainean Bahmut.

Într-un mesaj audio optimist, Evgheni Prigojin a spus că se prezintă noi luptători, dar nu a dat nicio indicație cu privire la numărul acestora. De asemenea, el a spus că aprovizionarea cu muniție s-a îmbunătățit, dar rămâne o preocupare.

Wagner va recruta noi soldați pentru a lupta în Ucraina

„În pofida rezistenței colosale a forțelor armate ucrainene, vom merge înainte. În ciuda bețelor în roate care ne sunt aruncate la fiecare pas, vom depăși acest lucru împreună”, a spus șeful Wagner.

Wagner a condus unele dintre cele mai aprige lupte în încercarea Rusiei de a cuceri Bahmut, unde armata ucraineană încă rezistă după mai mult de șapte luni de război de uzură – o campanie sângeroasă pe care Prigozhin o numește „mașina de tocat carne”.

Într-o postare separată pe rețelele de socializare vineri, Prigojin a declarat că Ucraina pregătește o contraofensivă în apropiere de Bahmut.

„Nu, nu, nu: „Bineînțeles că facem tot ce putem pentru a împiedica acest lucru să se întâmple”, mai spus el.

Pierderi severe pentru grupul Wagner

Prigojin a recunoscut că a suferit pierderi severe, postând la un moment dat o fotografie macabră cu șiruri de cadavre Wagner, și a purtat o dispută publică cu șefii militari ruși din cauza lipsei de muniție, transmite Reuters.

În ianuarie, Statele Unite au evaluat că Wagner avea aproximativ 50.000 de luptători în Ucraina, inclusiv 40.000 de condamnați pe care Prigojin i-a recrutat din închisorile rusești cu promisiunea unei grațieri gratuite dacă supraviețuiau șase luni. În februarie, însă, el a declarat că nu i se mai permite să angajeze condamnați.

Oficialii ucraineni au afirmat că aproape 30.000 de luptători ai lui Wagner au dezertat sau au fost uciși sau răniți, o cifră care nu a putut fi verificată în mod independent.

Într-un alt mesaj audio de vineri, Prigojin a declarat că a mulțumit guvernului pentru o creștere „eroică” a producției de muniție, dar a spus că este în continuare îngrijorat de lipsa de muniție pentru luptătorii săi și pentru armata rusă în ansamblu.

Prigojin a spus că oamenii săi au fost „spulberați” de faptul că au început să primească livrări de muniție etichetate ca fiind produse în 2023. El a spus că muniția este produsă acum „în cantități uriașe, care acoperă toate nevoile necesare”.

Dar apoi a părut să se contrazică.

„Sunt îngrijorat de lipsa muniției și a obuzelor nu doar pentru compania militară privată Wagner, ci pentru toate unitățile armatei ruse”.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole