sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăExterneISW: Grupul Wagner face o „pauză tactică” pe frontul din Bahmut

-

ISW: Grupul Wagner face o „pauză tactică” pe frontul din Bahmut

Grupul de mercenari Wagner din Rusia pare să ia o „pauză tactică temporară” în estul Bahmut, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), scrie Sky News.

Grupul de luptători, format în mare parte din criminali recrutați din închisorile rusești, a fost fondat de oligarhul Evgheni Prigojin și a fost o forță cheie pentru Moscova în războiul din Ucraina.

Bahmut este locul în care se dau lupte aprige de luni de zile, iar Wagner a spus că a preluat controlul asupra părții de est a orașului la începutul acestei săptămâni.

Cu toate acestea, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), nu este clar dacă grupul își va „păstra preponderența operațională în viitoarele ofensive rusești în oraș”.

„Nu au existat rapoarte despre luptători Wagner care să conducă operațiuni ofensive din estul Bahmut în părțile centrale ale orașului, de când forțele ruse au capturat tot estul Bahmut situat la est de râul Bahmutka pe 7 martie”, se arată în raport.

ISW crede, de asemenea, că Wagner a așteptat până când au sosit suficiente întăriri ale trupelor ruse convenționale pentru a ocupa un loc în spatele liniei de luptă.

„Sosirea unui număr crescut de forțe convenționale ruse în zonă poate sugera că forțele ruse intenționează să compenseze posibila culminare a operațiunilor ofensive ale lui Wagner la Bahmut cu noi trupe convenționale”, se mai arată în raport.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole