luni, iunie 17, 2024
AcasăTehnologieLege adoptată. Permisele categoria B, valabile şi pentru anumite tipuri de motociclete....

-

Lege adoptată. Permisele categoria B, valabile şi pentru anumite tipuri de motociclete. Ce condiții trebuie să îndeplinești

Lege adoptată. Permisul de conducere categoria B va fi valabil şi în cazul anumitor tipuri de motociclete, prevede un proiect de lege reexaminat, adoptat marţi de Camera Deputaţilor.

Lege adoptată. Permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile şi pentru motociclete cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cmc, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1, cu condiţia ca deţinătorii să aibă vârsta de minimum 24 de ani împliniţi şi o experienţă de cel puţin doi ani de conducere cu vehicule.

Totodată, şoferii trebuie să facă dovada, printr-o adeverinţă, că au absolvit un curs de pregătire practică de minimum 10 ore în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de vehicule. Adeverinţa obţinută se înscrie în Registrul naţional al cursanţilor gestionat de către Autoritatea Rutieră Română, iar informaţia deţinerii acesteia se transmite pe cale electronică Direcţiei Generale Permise de Conducere şi Înmatriculări în vederea introducerii menţiunilor corespunzătoare în Registrul naţional de evidenţă a permiselor de conducere şi a vehiculelor înmatriculate, stipulează actul normativ.

Deputaţii au adoptat astfel legea pentru completarea art. 24 indice 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, reexaminată la cererea preşedintelui României. Camera Deputaţilor este for decizional.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole