duminică, iunie 23, 2024
AcasăPoliticLudovic Orban: „Iohannis e un trădător”. Întrebat cine a condus de fapt...

-

Ludovic Orban: „Iohannis e un trădător”. Întrebat cine a condus de fapt PNL în mandatul său: „Eu, cu anumite contribuții”

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, duminică seară, la Digi 24, că Klaus Iohannis l-a dezamăgit cel mai mult și că a dovedit că este un „trădător”. El a susținut că șeful statului este, de fapt, cel care conduce PNL și, „nu Ciucă sau Cîțu”, dar că, în propriul său mandat de președinte PNL, el a fost liderul, „cu anumite contribuții în anumite teme în care exista interesul”.

Ludovic Orban a făcut aceste declarații într-o emisiunea la Tv în care liderii politici își adresează întrebări, fostuli președinte al PNL fiind întrebat de liderul USR, Cătălin Drulă, care este politicianul care l-a dezamăgit cel mai mult.

. „(…) Răspunsul este binecunoscut, în mod evident Iohannis. Este un om în care am crezut, am crezut că ceea ce a făcut la Sibiu poate să facă și pentru România, din păcate a dovedit că este un trădător, un om lipsit de empatie.

. A trădat electoratul care l-a votat, șase milioane și jumăte de oameni și-au pus speranța în Klaus Iohannis că    va conduce România fără PSD, scoțând caracatița PSD care e infiltrată în toate structurile statului (…)
. Pur și simplu a readus PSD-ul la putere și practic a blocat dezvoltarea României și orice perspectivă. Pentru      mine Iohannis este de nerecunoscut în al doilea mandat. Vă mărturisesc că după 1 ianuarie 2021 eu pe Klaus    Iohannis nu l-am mai recunoscut, în sensul că parcă nu mai e el. Am fost împreună în opoziție, am luptat         împreună, să ne aducem aminte, bătălia împreună împotriva ordonanței 13, ieșirile în Piață, referendumul pe   justiție, adică a fost totuși, ca să nu mai spun de toate declarațiile lui anti-PSD, că PSD a blocat România, că   PSD e răul cel mai mare, că a împiedicat democratizarea și dezvoltarea economică a României, după aia tu să   aduci PSD-ul la putere. Eu am plecat din PNL în momentul în care Iohannis a impus conducerii PNL   readucerea PSD la putere. (…) Iohannis conduce PNL, nu Ciucă sau Cîțu”, a susținut Ludovic Orban.

Întrebat cine conducea PNL când era el președinte, Ludovic Orban a răspuns: „Eu. E adevărat, cu anumite contribuții în anumite teme în care exista interesul. A trebuit s-o fac, ce-i drept. Numai că am spus și nu de-a lungul timpului. S-ar putea să fi fost lucrul acesta care a deranjat”.

Întrebat de Ciucă dacă în 2024 vrea să contribuie la întărirea liberalismului sau la dezbinarea lui: Mi se pare o jignire să îmi vorbească de liberalism
 

Întrebat de liderul PNL, Nicolae Ciucă, dacă în 2024 vrea să contribuie la întărirea libetalismului sau la dezbinarea lui, Ludovic Orban a spus că i se pare o jignire să îi vorbească Ciucă despre liberalism.

„Asta mi se pare o jignire, să îmi vorbească mie domnul Ciucă de liberalism. Eu mănânc liberalism pe pâine de când am pus prima oară mâna pe cărţi de filosofie, de istorie. (..) Cred că de-a lungul timpului am arătat nu numai că gândesc, dar şi acţionez ca un liberal.

Astăzi, atât timp cât PNL este condus de oameni care nu au nicio legătură cu liberalismul şi cu democraţia, care acceptă o funcţionare nedemocratică a PNL, care au călcat în picioare toate valorile şi principiile liberale, atât timp cât PNL va fi sluga PSD, el a încetat să mai existe ca partid liberal”, a adăugat Orban.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole