miercuri, februarie 28, 2024
AcasăActualitateMesaj puternic al președintelui SUA pentru susținerea Republicii Moldova. Joe Biden a...

-

Mesaj puternic al președintelui SUA pentru susținerea Republicii Moldova. Joe Biden a cerut aplauze pentru Maia Sandu, aflată la Varșovia

Președintele Joe Biden a vorbit în discursul de marți de la Varșovia și despre susținerea Republicii Moldova în contextul presiunilor făcute de Federația Rusă. Președintele SUA a felicitat-o pe Maia Sandu, aflată la Varșovia.

Joe Biden, mesaj de susținere pentru Republica Moldova. Noi vrem ca și oamenii din Moldova să-și câștige libertatea. Doamne președinte Maia Sandu, suntem mândri să fim alături de dvs. Vă rog, aplauze pentru Maia Sandu”, a spus președintele Statelor Unite ale Americi.

În primul rând al oficialilor europeni care au asistat la discursul susținut de Biden la Varșovia – în curtea Palatului Regal – s-a aflat, alături de președintele Poloniei, și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Președinta Maia Sandu a acuzat recent Rusia că plănuiește o lovitură de stat la Chișinău.

Maia Sandu a vorbit despre planurile Rusiei de înlăturare a puterii de la Chișinău, la câteva zile după ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, indica un plan al Moscovei de distrugere a Republicii Moldova.

Republica Moldova a cerut din partea aliaţilor săi sisteme defensive antiaeriene în timp ce războiul în Ucraina vecină continuă, a declarat preşedinta Maia Sandu într-un interviu acordat joi agenţiei Reuters la Forumul Economic Mondial de la Davos, potrivit Agerpres.

Maia Sandu a susţinut, la Conferința de Securitate de la Munchen, că Rusia duce deja un război hibrid în Republica Moldova, prin acţiuni de propagandă, dezinformare, alerte false cu bombă şi atacuri cibernetice.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole