sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăActualitatePutin are gânduri rele pentru Republica Moldova. A anulat un decret important...

-

Putin are gânduri rele pentru Republica Moldova. A anulat un decret important emis în 2012

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anulat în cursul zilei de marți un decret emis în anul 2012, în legătură cu Republica Moldova.

Putin a semnat decretul la scurt timp după ce a rostit un discurs în fața națiunii ruse, cu ocazia împlinirii unui an de la declanșarea invaziei în Ucraina.

Dovada că Rusia pregătește ceva în Republica Moldova, așa cum a anunțat recent președinta Maia Sandu, a venit de la Moscova.

„În scopul asigurării intereselor naționale ale Federației Ruse și în legătură cu schimbările profunde care au loc în relațiile internaționale, decid: Se anulează decretul 605/2012 privind măsurile necesare pentru realizarea strategiei de politică externă a Federației Ruse. Prezentul decret intră în vigoare la data semnării”, se arată în decretul de Putin.

Decretul din 2012

Vechiul decret fusese semnt la data 7 mai 2012, în prima zi din mandatul de președinte al Federației Ruse, a lui Vladimir Putin.

Prin acest tratat, Rusia garanta suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, cu un statut special pentru Transnistria. În cadrul acestui decret, Putin îi recunoștea Republicii Moldova și statul de neutralitate.

”Pentru a implementa în mod consecvent politica externă a Federației Ruse, care face posibilă asigurarea intereselor sale naționale pe baza principiilor pragmatismului, deschiderii și abordării multi-vectorale în contextul formării unui nou sistem policentric de relații internaționale, decid: …căutarea modalităților de soluționare a problemei transnistrene bazate pe respectarea suveranității, integrității teritoriale și a statutului neutru al Republicii Moldova în stabilirea statutului special al Transnistriei”, se arată în textul decretului din 2012.

Depozitul de arme din Cobasna răvnit de ucraineni

În prezent în Transnistria se află o forță militară rusă, estimată la 2.000 de militari, din care combatanți, sunt în jur de 1.000.

Aceștia au în pază cel mai mare depozit de muniție din Europa, amplasat la Cobasna, în Transnistria. Acesta este și motivul, pentru care, la un moment dat Ucraina a anunțat că este dispusă să cucerească Transnistria pentru Republica Moldova.

Zelenski face noi dezvăluiri

Planurile care se refereau la o lovitură de stat a Rusiei, în Moldova au fost dezvăluite de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Acum, oficialul ucrainean a făcut alte dezvăluiri legate de faptul că Rusia intenționează să cucerească Aeroportul din Chișinău, pentru a-l folosi în operațiunile aeriene din Ucraina.

Din acest motiv, Ucraina a masat în zonă o brigadă formată din 13.000 de soldați, care să anihileze rapid toate mișcările armatei ruse din Transnistria, scrie digi24.ro.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole