sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăExterneMoscova pretinde că a respins o „ofensivă de mare amploare” ucraineană: „Inamicul...

-

Moscova pretinde că a respins o „ofensivă de mare amploare” ucraineană: „Inamicul nu şi-a atins scopul, nu a reuşit”

Forţele ruseşti au respins, duminică dimineaţă, o „ofensivă de mare amploare” desfăşurată de armata ucraineană în Donbas, a anunţat Moscova în noaptea de duminică spre luni.

Moscova. În dimineaţa zilei de 4 iunie, inamicul a lansat o ofensivă de mare amploare în cinci sectoare ale frontului în direcţia sud a regiunii Doneţk”, a indicat ministerul într-un comunicat. „Inamicul nu şi-a atins scopul, nu a reuşit”, a adăugat textul.

Tot potrivit ministerului rus, armata ucraineană a efectuat această ofensivă cu şase batalioane mecanizate şi două batalioane de tancuri.

Un video postat de minister pe Telegram arată ceea ce se menţionează că ar fi vehicule blindate ucrainene filmate din aer, fiind distruse de forţele ruse. Potrivit Reuters, ministerul susţine că forţele ruse au ucis 250 de soldaţi ucrainen şi au distrus 16 tancuri şi peste 20 de vehicule bllindate.

Autorităţile ucrainene nu au menţionat deocamdată aceste evenimente.

Kievul afirmă de luni de zile că pregăteşte o contraofensivă majoră împotriva forţelor ruseşti. Într-o înregistrare video difuzată duminică, armata ucraineană a părut să cheme soldaţii să păstreze tăcerea şi a declarat că nu va fi niciun anunţ despre începerea acestei ofensive mult aşteptate.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole