duminică, aprilie 14, 2024
AcasăExterne„Nimic nu ne va opri!” Ucraina ar fi provocat Rusiei daune de...

-

„Nimic nu ne va opri!” Ucraina ar fi provocat Rusiei daune de peste 100 de milioane de dolari într-o singură dimineață. Oleșciuk: „Au distrus trei avioane inamice deodată”

Forţele armatei din ucraina au doborât sâmbătă două avioane de vânătoare-bombardiere ruseşti Su-34 şi un avion de luptă Su-35 pe cerul de deasupra estului Ucrainei, a declarat şeful forţelor aeriene ale ţării, Mikola Oleşciuk, citat de Reuters.

”În dimineaţa zilei de 17 februarie 2024, în (sectorul) de est, unităţile a Forţelor Armate ale Ucraina au distrus trei avioane inamice deodată – două avioane de vânătoare-bombardiere Su-34 şi un avion de luptă Su-35” , a scris Oleşciuk pe Telegram, potrivit News.ro.

„Nimic nu ne va opri! Vă mulțumesc, soldați!”, a mai spus Oleșciuk, potrivit Ukrainska Pravda.

Reuters nu a putut verifica afirmaţia, care, dacă este adevărată, ar reprezenta pentru Moscova o pierdere de avioane de război avansate în valoare totală de peste 100 de milioane de dolari.

De când a primit sisteme avansate de apărare aeriană occidentală, Kievul a reuşit să desfăşoare aceste arme pentru a reprezenta o ameninţare din ce în ce mai mare pentru aviaţia rusă în zonele din apropierea primei linii, pe măsură ce se apropie împlinirea a doi ani de invazie a Rusiei.

Cu toate acestea, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ținut sâmbătă un discurs la Conferința de Securitate de la Munchen solicitând mai multă asistență de securitate din partea aliaților Ucrainei, în contextul lipsei de muniție și al recentei retrageri din orașul Avdiivka.

Zelenski a comentat, de asemenea, retragerea din Avdiivka, spunând că scopul a fost „salvarea vieților soldaților noștri”.

În încheierea discursului său, Zelensky a spus: „Vă rog să nu întrebați Ucraina când se va termina războiul. Întrebați-vă de ce Putin este încă capabil să îl continue”.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole