joi, februarie 29, 2024
AcasăEconomicNissan și Mitsubishi confirmă planurile de investiții în divizia de vehicule electrice...

-

Nissan și Mitsubishi confirmă planurile de investiții în divizia de vehicule electrice a producătorului auto francez Renault, Ampere

Partenerii de lungă durată ai Renault, Nissan şi Mitsubishi, încă intenţionează să investească în divizia de vehicule electrice a producătorului auto francez – Ampere – conform unei prezentări a Renault, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.
Nissan şi Mitsubishi au confirmat că vor investi până la 600 milioane de euro şi, respectiv, 200 milioane de euro în Ampere, a cărei Oferta Publică Iniţială (IPO) este programată în 2024.
Nissan va deveni “un investitor strategic” în Ampere, le-a spus jurnaliştilor Makoto Uchida, directorul general al Nissan, adăugând că producătorul auto nipon ar putea folosi inovaţiile de la Ampere pe segmentul de software şi conectivitate pe alte pieţe din afara Europei.
De asemenea, Nissan ia în considerare implicarea în activitatea de economie circulară a Renault, conform prezentării de miercuri.
Noua divizie Ampere va propune în total şapte modele până în 2031: Megane E-Tech, Scenic E-Tech, Renault 5, Renault 4, “Legend”, precum şi două modele suplimentare. De la un obiectiv de 300.000 de vehicule vândute în 2025, Ampere se aşteaptă să vândă 1 milion de vehicule în 2031, echivalentul unei cote de piaţă de 10%. De asemenea, Ampere vizează o cifră de afaceri de 10 miliarde de euro în 2025, faţă de 46 de miliarde de euro pentru întregul grup Renault în 2022.
Obiectivul este o cifră de afaceri de 25 de miliarde de euro în 2031, adică o rată anuală de creştere de peste 30% între 2023 şi 2031.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole