joi, iunie 13, 2024
AcasăSocialNoua lege a pensiilor. Noutatea despre care nu s-a vorbit până acum

-

Noua lege a pensiilor. Noutatea despre care nu s-a vorbit până acum

Noua lege a pensiilor vine cu o noutate absolută despre care nu s-a vorbit. Este foarte importantă această modificare pentru toţi pensionarii din România.

Noua lege a pensiilor vine cu o noutate absolută, despre care nu s-a vorbit până acum. S-a modificat sistemul prin care pensionarii vor primi bani în plus în fiecare an. Această schimbare va face ca mărirea pensiilor să nu mai depindă de clasa politică.

Noua lege a pensiilor. Noutatea despre care nu s-a vorbit până acum

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunţat că legea pensiilor va introduce obligația statului de a opera majorarea pensiilor cu rata inflației. De asemenea, cu 50% din creșterea reală a salariului mediu brut pe economie.

„Fiecare pensionar e unic și calculul pensiei fiecărui pensionar e unic pentru că depinde de numărul de puncte acumulate. Vor fi pensii cu creșteri semnificative, am explicat că aceste diferențe se vor vedea în indemnizația minimă socială, care din ianuarie va fi 2.081 de lei ( 150 de lei în plus)”, a mai declarat ministrul Muncii.

Noua lege a pensiilor

Ministrul Muncii: Legea vine cu o modificare importanta si benefică fiecărui român

Simona Bucura Oprescu a mai declarat că majorarea pensiilor cu rata inflației plus 50% se va face în fiecare an în luna ianuarie.

Peste un milion 200 de mii români primesc indemnizație socială. Diferențele în sensul bun de eliminare a inechităților, pe care noua lege a pensiilor le aduce, dacă vorbim de un român care a muncit 35 ani stagiu complet pe salairu minim pe economie, azi în indemnizatie minimă – după recalculare va avea o crestere de peste 80% a pensiei datorită punctelor de stabilitate ajungând să aibă o pensie de peste 1.900 lei.

Este important ca toți românii să stie că legea vine cu o modificare importanta si benefică fiecărui român. Majorarea pensiilor cu rata inflației plus 50% din creșterea reală a salariului mediu brut pe economie se va face în fiecare an în luna ianuarie. E o noutate pe care noua lege a pensiilor o aduce. În vechile legi era un mecanism de majorare, dar nu era precizarea ca indexarea trebuie făcuta în mod obligatoriu în ianuarie”, e mai declarat ministrul.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole