vineri, mai 24, 2024
AcasăExterneOfensiva de primăvară a Ucrainei. Ce îi așteaptă pe ruși

-

Ofensiva de primăvară a Ucrainei. Ce îi așteaptă pe ruși

Experții de Novaia Gazeta Europa au explicat cum va arăta ofensiva de primăvară a Ucrainei și care va fi strategia lui Volodimir Zelenski pentru a pune capăt războiului provocat de Vladimir Putin.

Volodimir Zelenski a declarat recent că Ucraina nu poate lansa încă o ofensiva din cauza lipsei de arme și muniții, dar experții consideră că acest lucru va fi posibil în viitorul apropiat. „Așteptăm ca munițiile de la partenerii noștri să sosească”, a declarat președintele ucrainean. „Nu putem începe contraofensiva încă”.

Un articol foarte mediatizat al publicației The Washington Post scrie că numărul victimelor militare ucrainene s-ar putea ridica la 120.000 de persoane de la începutul războiului pe scară largă. Publicația a declarat că Ucraina încearcă să rezolva criza echipamentelor în această primăvară.

„Forțele armate ucrainene au suferit în mod evident pierderi grele, inclusiv în ceea ce privește personalul”, explică expertul militar israelian David Gendelman în cadrul unui interviu pentru Novaia Gazeta Europa. „Aceasta este o consecință inevitabilă a unui mare război. Același lucru este valabil și pentru Rusia. Acest lucru, în mod ciudat, este «normal»; lucrurile nu ar fi putut fi altfel în situația actuală.”

Ofensiva de primăvară a Ucrainei

Alți experți consideră că Ucraina nu se va lăsa doborâtă de criza de echipamente și că va fi pregită în câteva luni de noi atacuri.

ofensiva

„Chiar dacă presupunem că cifra de 120.000 de soldați ucraineni uciși și răniți dată în articol este exactă, aceasta nu înseamnă nicio înfrângere critică”, a declarat expertul militar ucrainean Roman Svitan pentru Novaia Gazeta Europa. Pentru fiecare soldat ucrainean ucis, există cinci răniți. Deci, putem vedea că există 20.000 de militari uciși și 100.000 de militari răniți. Cel puțin jumătate dintre acești răniți, adică 50.000, se întorc la datorie după tratament. Așadar, lucrurile nu sunt atât de rele pe cât ar părea. În total, aproximativ 500.000 de persoane au fost pe frontul din Ucraina în acești nouă ani. Acestea sunt experimentate și posedă abilitățile militare necesare. Potențialul forțelor armate ucrainene este în continuă creștere datorită noului personal care înlocuiește prin rotație unitățile epuizate din prima linie.”

Potrivit datelor sale, aproximativ 50.000-60.000 de militari ucraineni au finalizat deja sau sunt în prezent în curs de pregătire în străinătate. Și UE vor furniza Ucrainei 1 milion de obuze de artilerie de 155 mm, standard NATO, în anul următor.

„Problema munițiilor, în special a obuzelor de artilerie, este critică pentru continuarea războiului în general și pentru ofensiva planificată de Ucraina în special”, spune David Gendelman. „Prin urmare, ministrul ucrainean al apărării, Oleksiy Reznikov, a subliniat în mod repetat această problemă, inclusiv la Ramstein, și acesta este motivul pentru care țările europene au adoptat un plan de creștere a producției și furnizării de muniție în valoare totală de 2 miliarde de euro”, potrivit novayagazeta.eu.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole